Editura Evenimentul si Capital

Un polițist ialomițean s-a împușcat în cap cu pistolul din dotare. Printr-o minune, se mai află în viață

10-03/77e91bd0c4334bbba1655d60d5e555a1-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 592 Vizualizari

Bărbatul se afla în timpul serviciului și a încercat să se sinucidă cu arma din dotare, așa cum reiese din primele date culese de la fața locului. El a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Victima a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportat de urgenţă la un spital din Bucureşti, anunță publicația locală Independent (www.independentonline.ro). Agentul şef Sorin Alexandru G., în vîrstă de 42 de ani, intrase la serviciu în dimineaţa de duminică, 27 iulie 2014.

Poliţistul a mers în zona UniferTrans, care aparţine de triajul CFR Feteşti, a scos pistolul pe care-l avea în dotare şi a încercat să se împuşte în cap. Bărbatul a căzut la pămînt fără suflare şi a fost observat de superiorul său, şeful postului de Poliţie Transporturi Feroviare Feteşti, mai anunță Indepedent.

Acesta a chemat de urgenţă ambulana, medicii constatînd faptul că are funcţii vitale. Pentru a-i salva viaţa, s-a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD de la Constanţa. Specialiştii l-au transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Agentul şef Sorin Alexandru G. lucra în cadrul Serviciului Transporturi Feroviare din anul 1995.

Reprezentanții Spitalului Floreascu au spus că pentru moment nu se poate preciza dacă polițistul va scapă sau nu cu viață din tentativa sa de suicid.

Cronologie. Incidente cu polițiști care au intenționat să-și pună capăt zilelor

În ultimii ani, mai mulți agenți de poliție au intenționat să-și pună capăt zilelor cu arma din dotare.

***

La 27 iulie 2014, un polițist din Ialomița a fost grav rănit și a fost internat de urgență la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce a fost găsit, în mașina de serviciu, împușcat în zona capului cu arma din dotare.

La 14 iunie 2014, un polițist din comuna Duda Epureni, jud. Vaslui, s-a împușcat în cap cu arma din dotare și ulterior a decedat.

În noaptea de 23 spre 24 martie 2013, un polițist de 30 de ani din județul Dâmbovița și-a împușcat iubita, apoi s-a sinucis, în localitatea I.L. Caragiale. Polițistul, adjunctul șefului de post Moreni, a fost găsit decedat în mașina sa. Cealaltă persoană, de sex feminin, a fost găsită în mașină, împușcată în cap și prezentând semne vitale. Tânăra a fost dusă, în stare gravă, la Spitalul Județean Târgoviște, fiind apoi transportată la Spitalul Floreasca din Capitală, unde ulterior a decedat. Polițistul se afla în afara orelor de program.

La data de 30 octombrie 2012, un agent de poliție rutieră s-a sinucis cu arma din dotare, în timpul serviciului, în secția de poliție din Abrud, județul Alba. Acesta avea 40 de ani și lucra la Serviciul de circulație Rutieră de 20 de ani.

La 30 septembrie 2012, un polițist local, în vârstă de 49 de ani, din Slobozia, s-a sinucis cu arma din dotare, chiar în sediul poliției locale Slobozia.

La 6 ianuarie 2012, un agent de poliție rurală din comuna timișeană Cărpiniș, în vârstă de 29 de ani, a încercat să se sinucidă cu arma din dotare. Tânărul se numește Radu Hofman și a fost găsit de echipajul de pe ambulanță în stare critică.

La 2 ianuarie 2012, un polițist din Albești, județul Argeș, a împușcat un bărbat pe stradă și apoi și-a tras un glonț în cap, decedând ulterior la spital. Incidentul s-a petrecut în timpul programului de serviciu, iar polițistul avusese inițial o altercație verbală cu celălalt bărbat, motivul fiind rivalitatea pentru aceeași femeie.

În ziua de 19 noiembrie 2011, un angajat al Inspectoratului Județean de Poliție Buzău s-a sinucis cu arma din dotare în sediul Poliției din localitate.

În februarie 2011, un agent de poliție din cadrul Poliției municipiului Aiud, de la compartimentul Criminalistică, aflat în afara orelor de serviciu, s-a sinucis prin spânzurare în incinta unității, fără a-și motiva gestul.

La 31 august 2010, purtătorul de cuvânt al Poliției Comunitare Focșani, Florentin Nache, s-a împușcat în cap cu pistolul din dotare și ar fi lăsat un bilet familiei în care își exprima regretul pentru gestul pe care l-a făcut. Bărbatul deținea, pe lângă funcția de purtător de cuvânt, și funcțiile de armurier și șef birou ordine publică.

La 26 februarie 2010, un agent de poliție din Argeș, în vârstă de 30 de ani s-a împușcat în cap cu pistolul din dotare, posibil pe fondul unei depresii. Acesta lucra în cadrul IGPR — Serviciul Poliție Autostrăzi — Biroul Poliției A1.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro