Un român din cinci nu a fost în vacanţă anul trecut

Un român din cinci nu a fost în vacanţă anul trecut

Aproape un sfert (22%) dintre românii cu vârsta de peste 18 ani nu au fost în vacanţă în 2013, se arată într-un studiu publicat azi, de compania de cercetare Mercury Research.

Estimările nu sunt mai pozitive nici pentru acest an. Doar jumătate dintre cei chestionaţi au declarat că intenţionează să meargă în concediu într-o destinaţie turistică, iar o treime îşi planifică următoarea vacanţă abia pentru 2015.

Jumătate dintre cei chestionaţi au ales România drept destinaţie, relevă studiul citat de Agerpres.

La distanţă mare, în topul ţărilor vizitate, s-au situat Italia (13%), Ungaria (12%) şi Bulgaria (12%). Alte ţări în care românii au ales să-şi petreacă vacanţele, anul trecut, au fost Grecia, Germania, Austria, Turcia şi Spania.

Ne puteți urmări și pe Google News

Varianta de transport cea mai utilizată pentru deplasările internaţionale a fost maşina personală/privată (52%), fiind urmată de călătoria cu avionul (47%). P

Ca tendinţe, în 2014, România rămâne atracţia turistică cea mai importantă, fiind cea mai probabilă destinaţie pentru unul din patru români care intenţionează să meargă în vacanţă. Pe listă se mai regăsesc Grecia (14%) şi Italia (6%).

"Românii sunt influenţaţi într-o mare măsură de experienţele anterioare sau de recomandările prietenilor în alegerea destinaţiilor de vacanţă. Peste 80% dintre cei care plănuiesc să meargă în vacanţă anul acesta nu au făcut niciun fel de rezervare, şi doar 7% şi-au aranjat deja în întregime toate detaliile de călătorie, precum transportul şi cazarea", se menţionează în cercetare.

Studiul a fost realizat în luna februarie 2014, prin interviuri online în panelul Mercury Research, pe un eşantion de 1.078 de repondenţi cu vârsta de peste 18 ani.