Un român, director la BBC Africa

Un român, director la BBC Africa

Fostul director al BBC România, Răzvan Scorţea, a câştigat un concurs în urma căruia a fost numit director al serviciului BBC pentru Africa francofonă şi pentru regiunea marilor lacuri, care cuprinde teritoriile Ruanda, Burundi şi zonele învecinate.

Deşi numirea în funcţie a jurnalistului român s-a făcut de aproximativ o lună, potrivit Tatianei Niculescu Bran, fost redactor-şef al BBC România, vestea a ajuns în presa de la noi abia astăzi. Răzvan Scorţea a preluat cele două departamente care fac parte din acelaşi serviciu în urma unui concurs, unde „cred că au contat experienţa editorială şi managerială, dar şi un interes deosebit pentru regiunea respectivă”. 

„Este un privilegiu să preiau conducerea unui departament foarte important din BBC World Service şi să lucrez cu o echipă talentată care realizează programe pentru milioane de ascultatori răspândiţi în peste 25 de ţări africane,” a declarat jurnalistul român care va coordona 30 de angajaţi la Londra şi 10 în teritoriu, plus numeroşi corespondenţi.

“Sediul meu va fi la Londra, dar voi călători des în regiune,” a precizat Scorţea. Obiectivele sale pentru perioada imediat următoare vizează coordonarea activitaţii din punct de vedere editorial atât la Londra, cât şi la nivelul birourilor din teritoriu, asigurarea dezvoltării serviciului prin obţinerea de frecvenţe în teritoriu şi realizarea de parteneriate cu posturile locale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu alte cuvinte, interesul BBC World Service este să crească audienţa prin extinderea distributiei FM, să întărească reprezentanţele BBC din regiune, să sporească interactivitatea cu ascultătorii BBC şi să dezvolte prezenţa online a serviciului.

“Vom lansa două frecvenţe noi în Coasta de Fildeş în cursul acestei luni,” a spus directorul celor două departamente, care însă nu a mai dorit să comenteze situaţia presei româneşti după desfiinţarea secţiei BBC de aici. 

Scorţea a condus secţia română a BBC timp de cinci ani.