Una dintre cele mai FEROCE BOLI CONTAGIOASE se raspandeste agresiv in lume

Una dintre cele mai FEROCE BOLI CONTAGIOASE se raspandeste agresiv in lume

Epidemia de Ebola din Africa de vest se agravează şi riscă să afecteze şi alte ţări, a avertizat directorul de operaţiuni al organizaţiei Medecins sans frontieres (MSF), Bart Janssens, într-un interviu publicat miercuri de Libre Belgique.

Virusul Embola a produs moartea a 337 de persoane în trei ţări din Africa de Vest de la începutul anului, cu o creştere de 60 la sută în 15 zile, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

"Această epidemie este fără precedent, absolut în afara controlului, iar situaţia nu face decât să se agraveze, în condiţiile în care se extinde, în special în Liberia şi Sierra Leone, cu focare foarte importante", a declarat acesta.

"Suntem extrem de îngrijoraţi de turnura pe care o ia situaţia în special în aceste două ţări", a subliniat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Dacă situaţia nu se ameliorează rapid, există un risc real ca noi ţări să fie afectate", a avertizat Janssens.

"Nu este exclus, dar este dificil de prevăzut, pentru că nu ne-am confruntat niciodată cu o asemenea epidemie", a insistat el, adăugând că "lipseşte o viziune de ansamblu pentru a înţelege unde se situează principalele probleme".

"Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Guvernele trebuie să mobilizeze şi să organizeze mai multe mijloace pentru a duce eforturile şi capacitatea la nivelul necesar pentru a începe să controlăm această epidemie", a conchis el.

Această epidemie, care durează de la începutul anului, a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în Liberia şi apoi în Sierra Leone, trei ţări care, pe 23 iulie, înregistrau în total 1.201 de cazuri, dintre care 672 mortale, potrivit ultimului bilanţ prezentat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

Potrivit blogului romanian.ruvr.ru, "şi în Europa s-au descoperit manifestări ale virusului Ebola la persoane venite din Africa. Este vorba despre Germania, Italia şi Spania. Serviciile sanitare şi poliţia nu confirmă că la persoanele respective s-a descoperit de fapt virusul Ebola. Pacienţii au fost puşi la carantină. Acum de ei se ocupă angajaţi ai unor detaşamente speciale de poliţie în haine speciale de protecţie. OMS şi filiala ei din Geneva specializată pe virusul Ebola nu răspund la întrebarea dacă într-adevăr această infecţie a ajuns în Europa. Serviciul de Presă al poliţiei a declarat că nu este vorba despre Ebola. Cu toate acestea, o serie întreagă de surse din Germania, Spania şi Italia vorbesc despre apariţia pe continent a virusului Ebola. Confirmarea prezenţei virusului este îngreunată de faptul că simptomele sale sunt asemănătoare cu ale malariei. Sau poate că departamentele europene încearcă prin toate mijloacele să ascundă informaţia?".