Unde fugim de-acasă? "Bani din cer", la Teatrul de Comedie

Unde fugim de-acasă? "Bani din cer", la Teatrul de Comedie

Horaţiu Mălăele, regizor, şi Mihai Bendeac, în rolul principal, spun că piesa semnată de Ray Cooney are mult umor.

Mihai Bendeac, Mihaela Teleoacă, Dragoş Huluba, Delia Nartea, Şerban Georgevici, Marius Drogeanu si Eugen Racoţi urcă pe scena Teatrului de Comedie din Bucureşti pentru a da viaţă spectacolului "Bani din cer", de Ray Cooney. În regia lui Horaţiu Mălăele şi traducerea lui Gheorghe Lăzărescu, piesa ce va avea avanpremiera duminică, 16 martie, de la ora 19.00 şi premiera marţi, 18 martie, ora 19.00 durează o oră şi jumătare, fără pauză. Horaţiu Mălăele: "Râsul va mântui lumea" Henry Perkins, un banal contabil, îşi încurcă servieta cu a unui Al Capone şi, în loc de obişnuitul sandwich şi acte, găseşte o fabuloasă sumă de bani. Bucu rân duse de şansă, Henry vrea să plece cu soţia sa la Buenos Aires. Planurile sunt însă încurcate de cina organizată de soţie în cinstea zilei sale de naştere, de cei doi prieteni invitaţi, de şoferul chemat să-i ducă la aeroport şi de ce doi poliţişti ce apar acasă la Henry. Finalul este total neaşteptat şi răsplăteşte pe toată lumea, personaje şi spectatori, cu sume egale de bani. "Într-o lume nimicită de conflicte religioase, interetnice, interumane, inter-nu-mai-ştiu-cum, într- o lume măcelărită de prostie şi incultură, singura soluţie pământean- tămăduitoare ar fi lumina Spiritului. Comedia fiind chiriaşă pe viaţă în Casa Spiritului, având convingerea că râsul va mântui lumea, propunem acest spectacol a cărui singură mare virtute este umorul", a spus Horaţiu

  • "Dragostea e chimie, nu magie"

Comedia romantică ce are premiera în acest weekend în cinematografe urmăreşte viaţa unui farmacist dintr-un orăşel monoton. Doug se transformă când începe o relaţie cu o clientă seducătoare. Alcoolul şi drogurile vor face aventura şi mai intensă. Regia: Geoff Moore şi David Posamentier. În rolurile principale: Olivia Wilde, Sam Rockwell şi Michelle Monaghan.

  • Grafică satirică

Pentru cei interesaţi de caricatură satirică, până pe 25 martie, la Galeria Orizont are loc vernisajul "ARTTOONS" de Cristian Topan. Preşedinte al Uniunii Caricaturiştilor din România şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Caricatură pentru România, Cristian Topan se foloseşte de un gen în care excelează pentru a caricaturiza slăbiciunile umane, dar şi slăbiciunile sistemului social, teme favorite ale artistului multipremiat în ţară şi în străinătate.

Ne puteți urmări și pe Google News