UNDE s-au dus creditele „Prima Casă”

UNDE s-au dus creditele „Prima Casă”

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat în primele șase luni ale anului peste 11.000 de garanții în cadrul Programului Prima Casă, potrivit unui comunicat la FNGCIMM.

În topul pe județe, în funcţie de numărul de solicitări primite, se găsesc: Municipiul Bucureşti cu 27,6% din total, județul Cluj cu 8,1%, județul Ilfov cu 7,1%, județul Timiș cu 5,8 % și județele Constanța, Brașov, Sibiu şi Iași cu procente cuprinse între 3-5 % fiecare, scrie în comunicat.

Clienții băncilor pe acest segment au fost cu preponderență de tineri cu vârsta cuprinsă între 26 și 35 de ani care au preferat achiziționarea apartamentelor de 2 camere.

Peste 50% dintre creditele acordate au fost pentru achiziția unui apartament cu 2 camere, 29% pentru un apartament de trei camere, 11% pentru garsoniere și 9% pentru locuințe de patru camere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prin contractele încheiate de la începutul Programului și până la data de 20 iulie 2014, FNGCIMM SA a acordat peste 119.200 de garanții, în valoare de cca. 2.303 milioane euro, pentru credite accesate în valoare de  peste 4.560 milioane euro. Valoarea medie a finanţării accesate în cadrul programului este de 38.300 Euro.

Rata de nerambursare a creditelor în cadrul programului este de numai 0,2%, plafonul disponibil in acest moment in cadrul programului Prima Casa fiind de cca. 1.090 milioane lei (inclusiv plafonul de cca 490 mil lei  destinat achizitiei de locuinte prin ANL).

Credite pe Programul Prima Casă, cu garanții acordate de FNGCIMM, pot fi accesate de la următorii finanțatori: BCR, BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, Banca Românească, Alpha Bank, Banca Millennium, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Piraeus Bank, Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania, UniCredit Tiriac Bank, Credit Agricole Bank, Bank Leumi Romania, ING Bank, Marfin Bank.