Editura Evenimentul si Capital

STOP traficului de tineri în România! Regizorul Corneliu Porumboiu ajută 50 de tineri din centrele de plasament

Autor: | | 0 Comentarii | 107 Vizualizari

Asociația Incubatorul Social a început o campanie de strângere de fonduri destinate prevenirii traficului de tineri din România. Campania este sprijinită de regizorul Corneliu Porumboiu.

Asociația Incubatorul Social a început o campanie de strângere de fonduri destinate prevenirii traficului de tineri din România. Campania este sprijinită de regizorul Corneliu Porumboiu care a realizat de alfel și filmul de promovare și își propune să adune fonduri pentru sprijinirea a 50 de tineri din centrele de plasament în vederea prevenirii traficului de persoane.

Campania a început pe 1 iulie, iar până acum au fost strânse 31% din fondurile necesare derulării programului. Cei care vor să se implice o pot face până pe 9 august, pe platforma indiegogo.com

 Timp de 3 luni, în cadrul programului se vor desfășura ateliere intensive cu 50 de tineri din centrele de plasament care vor vor afla despre metodele și tacticile folosite de traficanții de persoane, ateliere de riscuri și modalități de prevenție, dar și sesiuni de consiliere vocațională și psihologică.La finalul proiectului, candidații vor fi susținuți de organizație în încercarea de a găsi un loc de muncă sau un stagiu de practică. 7 dintre participanți vor fi pregătiți pentru rolul de trainer, având ca scop continuarea programului.

În România, doar 1 din 40 de tineri care părăsesc centrele de plasament ajung să se angajeze legal. Printre factorii care contribuie la reducerea șanselor tinerilor la integrarea în societate se regăsesc: lipsa unei calificări, abilități sociale reduse în condițiile unei piețe a muncii limitate și lipsa încrederii angajatorilor. Țara noastră se află pe locul întâi în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de victime ale traficului de persoane, 3 din 9 dintre acestea fiind fete sub 18 ani. La vârsta majoratului tinerii sunt obligați să părăsească orfelinatele și să își găsească o locuință și un loc de muncă, însă din cauza lipsei mijloacelor financiare mulți dintre aceștia ajung victime ale traficanților.
Alte articole din categoria: Educaţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate