UPDATE. Schimb de FOCURI la frontiera maritimă dintre cele două COREI | VIDEO

UPDATE. Schimb de FOCURI la frontiera maritimă dintre cele două COREI | VIDEO

Coreea de Sud a anunțat, azi, că a răspuns la salvele de artilerie trase de vecinul său Coreea de Nord, în cadrul exerciţiilor desfăşurate în zona frontierei lor maritime, pe care Phenianul o contestă de şase decenii.

UPDATE ora 15.30: Coreea de Nord a tras aproximativ 500 de obuze, în cursul unui exerciţiu la frontiera maritimă cu Sudul, dintre care aproximativ 100 au căzut de partea sud-coreeană, a anunţat Ministerul Apărării, la Seul, potrivit Mediafax.

"Nordul a tras aproximativ 500 de obuze (...), iar 100 au căzut în apă, în partea de sud a frontierei", a anunţat Kim Min-seok, un purtător de cuvânt al ministerului, într-o conferinţă de presă.

Coreea de Sud a răspuns trăgând obuze în apele nord-coreene.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Obuzele trase de Coreea de Nord au căzut de partea noastră (a frontierei) şi noi am replicat, deschizând focul”, a indicat, pentru AFP, un purtător de cuvânt al Statului Major al armatei sud-coreene, scrie Agerpres.

Tirurile, de o parte şi de alta, nu au fost îndreptate imediat împotriva unor ţinte precise.

Locuitorii din insula sud-coreeană Baengnyeong au fost îndemnaţi să se ascundă în adăposturi, a precizat un responsabil local.

„Noi îndemnăm toţi locuitorii să se refugieze în adăposturi fără întârziere, iar unii au făcut-o deja”, a mai spus acesta.

Coreea de Nord a anunţat, mai devreme, că desfăşoară manevre militare în apropiere de frontiera maritimă, cu muniţie de război.

Sudul a răspuns imediat, avertizând că orice depăşire a frontierei va fi urmată de represalii.

Graniţa maritimă dintre cele două ţări a fost de mai multe ori în trecut scena unor confruntări sângeroase. Ultima oară în noiembrie 2010, când Nordul a bombardat o insulă sud-coreeană în apropiere de zona frontierei, cauzând moartea a patru persoane şi aruncând peninsula la un pas de război.

Botezată „Linia de limită a Nordului”, frontiera a fost trasată de forţele Naţiunilor Unite şi SUA în anul 1953, la sfârşitul războiului coreean.

Phenianul o contestă şi refuză să o recunoască.