USR ar da locul PMP în comisia SRI. VEZI culisele negocierilor | Exclusiv

USR ar da locul PMP în comisia SRI. VEZI culisele negocierilor | Exclusiv

Partidul Mișcarea Populară vânează locul vacantat de deputatul USR, Manuel Costescu, în comisia parlamentară de control al SRI. EVZ a aflat, pe surse, că PMP a propus celor din partidul condus de Nicușor Dan să le cedeze locul, însă aceștia au refuzat. Motivul respingerii USR propuneri a fost teama de a nu strica imaginea formațiunii.

"A întrebat Tomac la noi dacă vrem și răspunsul a fost clar că nu. O să punem pe cineva în Comisie. Ca percepție publică nu e în regulă să cedăm locul PMP-ului. De asta nu o să facem o astfel de târguială", au spus, surse din USR, pentru EVZ.

Și surse din PMP au confirmat EVZ că lideri ai partidului se gândesc încă de acum o săptămâna la un plan prin care să obțină un loc în comisia de control al SRI.

În ședința de plen a Parlamentului din 16 ianuarie majoritatea PSD-ALDE a decis să nu acorde un loc partidului condus de Traian Băsescu în comisia SRI. Atunci, deputatul PMP Robert Turcescu a spus că este "un abuz" faptul că formațiuna nu primeşte niciun loc în Comisia pentru controlul activităţii SRI. Grupul parlamentar al PMP s-a retras atunci din ședința de plen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ulterior, aleșii au aprobat modificarea Legii SIE în sensul măririi numărului membrilor Comisiei SIE de la cinci la șapte membri, pentru ca toate grupurile parlamentare să aibă reprezentanți. Legea a fost promulgată, săptămâna trecută, de către președintele Klaus Iohannis 

La începutul lunii martie, deputatul USR de Diaspora şi membru în Comisia de control parlamentar a SRI, Manuel Costescu, a anunţat că demisionează din Parlament din motive personale. De atunci, nimeni din USR nu s-a înghesuit să-i ia locul lui Costescu în comisia SRI.

"E o chestie acum de elementul ăsta de a trebui să nu mai faci nimic altceva, decât SRI și nu e tentant pentru nimeni. Ne tot gândim să renunțăm la o Comisie, pentru că ar trebui să plece cineva de la noi dintr-o altă Comisie în care este acum și acesta e motivul. În Comisia SRI ești cumva tras la umbră. Majoritatea de la USR au venit cu idealul să se implice, să contribuie cumva cu elemente din stradă de la oameni, iar Comisia SRI nu e o miză. La momentul ăsta, oamenii vor să lucreze și să facă treabă. Percepția e că la SRI ești acolo și atât", au explicat, pentru EVZ, surse din USR.

Pe la începutul lunii aprilie, o variantă luată în calcul de partidul condus de Nicușor Dan ar fi fost Daniel Popescu, devenit proaspăt deputat USR de Diaspora, dar acesta oscilează, pentru că ar prefera să se ocupe de probleme care țin de românii din afara granițelor, au explicate surse din partid, pentru EVZ.