Văcuţele botezate dau mai mult lapte

Văcuţele botezate dau mai mult lapte

Botezarea animalelor pune bazele unei legături afective, dar poate avea şi beneficii reale, cercetătorii britanici descoperind că vacile cu nume dau mai mult lapte decât suratele lor rămase anonime.

În urma unui studiu în care au fost implicate peste 500 de ferme de vaci din Marea Britanie, cercetă torii Catherine Douglas şi Peter Rowlinson, de la Universitatea Newcastle, au ajuns la concluzia că producţia de lapte creşte atunci când animalele sunt tratate cu mai multă afecţiune, relatează „The Daily Telegraph“.

Astfel, vacile cărora li s-a pus un nume au dat fiecare 258 de litri de lapte în plus faţă de cei 7.500 de litri care reprezintă cantitatea medie produsă în cele 10 luni de lactaţie anuală.

„Aşa cum oamenii reacţionează mai bine în cazul unei abordări personale, şi vacile sunt mai fericite şi mai relaxate dacă le este acordată mai multă atenţie în particular“, afirmă Douglas. Statis ticile au fost semnificativ diferite în cazul animalelor cu nume, aceasta fiind singura explicaţie identificată de autorii studiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aproape două treimi, adică 60%, dintre fermierii britanici afirmă că pot identifica fiecare vacă din cireadă, iar 48% dintre fermieri au precizat că, atunci când sunt tratate cu afecţiune, animalele sunt mult mai calme în timpul mulsului.