Vanda Vlasov, audiată la DNA în dosarul mitei de la Curtea de Arbitraj. ”Jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii”

Vanda Vlasov, audiată la DNA în dosarul mitei de la Curtea de Arbitraj. ”Jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii”

Vanda Vlasov, prim-vicepreședintele Curții de Arbitraj Comercial, s-a prezentat, astăzi, la DNA, pentru a fi audiată în dosarul în care a fost arestat preventiv tatăl său Mihail Vlasov, președinte suspendat al Camerei de Comerț.

UPDATE ”Tot ce se spune despre tata sunt legende. Tata e un om extraordinar, un mare jurist, dar așa e el. E un om mai liber. La cazino joacă și Prințul Albert. Jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii. Da, tata joacă la cazino și ce face? Violează copii? E plăcerea lui, are o vârstă, e în timpul liber”, a spus aceasta la ieșirea de la DNA. Fiica lui Vlasov a continuat, arătând că nu a fost influențată de nimeni în deciziiel sale de judecător. ”Mi s-a adus la cunoștiință faptul că nu pot declara nimic, dar am spus că nu am nimic de ascuns. Am declarat adevărul. Ideea că eu, vreodată, am pronunțat o soluție într-un dosar influențată de cineva, chiar de tata, este o mare minciună”, a spus aceasta.   Citată ca martor Ea este audiată în calitate de martor. La intrarea în sediul DNA, Vanda Vlasov a declarat că tatăl ei nu a intervenit niciodată la ea pentru ”aranjarea” unor procese comerciale. Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 19 martie, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să câştige un dosar de arbritraj. Șpagă de șef Mihail Vlasov, ar fi cerut unui om de afaceri un milion de euro pentru a-l ajuta să câştige un dosar de arbitraj, iar el a primit de la acesta 200.000 de euro din suma cerută, fiind reţinut pentru trafic de influenţă, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). DNA a arătat că procurorii Secţiei de Combatere a Corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în cazul lui Vlasov, pentru trafic de influenţă.