Vaticanul ar putea fi gazda unor probe din cadrul Jocurilor Olimpice din 2024

Vaticanul ar putea fi gazda unor probe din cadrul Jocurilor Olimpice din 2024

În cazul în care Roma va obține organizarea JO din 2024, Vaticanul, cel mai mic stat din lume, ar putea găzdui unele probe din cadrul competiției, în grădinile sale sau în reședința papală de la Castel Gandolfo.

Roma și-a lansat, ieri, candidatura pentru organizarea JO din 2024, însă unele probe ar putea fi susținute în altel citadele ale Italiei, precum Florența și Napoli, dar nu este exclusă nici varianta Vaticanului.

„Mi se pare o idee excelentă, Papa Francisc ar putea să o aprobe. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat, dar biserica a încurajat întotdeauna sportul ca un vehicul pentru valori sănătoase. Biserica a apărat mereu sportul, pentru că valorile sale nu sunt numai creştine, ci şi universale”, a declarat cardinalul Jose Saravia Martins, care este convins că Papa Francisc va aproba această idee.

Sfântul Scaun ar putea găzdui proba de tir cu arcul, potrivit cardianului. „Nu sunt decât Grădinile Vaticanului şi marile spaţii de la reşedinţa papală de la Castel Gandolfo (n.r. - 25 de kilometri sud-est de Roma) ca locuri ce pot fi folosite", a adăugat cardinalul Martins.

Ne puteți urmări și pe Google News