VEŞTI PROASTE de la şeful Consiliului European: Orice ţară europeană poate TĂIA drepturile SOCIALE pentru imigranţii UE

VEŞTI PROASTE de la şeful Consiliului European: Orice ţară europeană poate TĂIA drepturile SOCIALE pentru imigranţii UE

Acordul dintre liderii celor 28 de state membre ale UE privind reformele solicitate de Regatul Unit nu va putea fi invalidat de catre justitie, a declarat miercuri presedintele Consiliului European Donald Tusk, potrivit AFP.

Ca atare orice țară din UE poate lua decizia tăierii drepturilor sociale pentru imigranții din UE, între care cei români, scrie Agerpres.

"Decizia privind noul acord este in conformitate cu tratatele si nu poate fi casat de catre CJUE", Curtea de Justitie a Uniunii Europene, a declarat Tusk intr-un discurs in fata eurodeputatilor de la Bruxelles.

"Dar va intra in vigoare doar daca poporul britanic voteaza pentru mentinerea" Marii Britanii in Uniunea Europeana, a adaugat imediat presedintele Consiliului European.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest acord este "obligatoriu din punct de vedere legal si ireveribil", a confirmat polonezul Tusk, care s-a implicat personal in lungile negocieri intre premierul David Cameron si cei 27 de omologi europeni.

Fostul ministru român de externe, Mircea Geoană, declara că în condițiile în care s-a acceptar renunțarea la drepturile sociale, drepturile pentru sprijin pentru obținerea de locuință și drepturile pentru alocația de copii pentru românii din Marea Britanie și toți nou veniții din Europa în Marea Britanie, acesta poate fi un precedent periculos și pentru alte state.

Se creează un principiu și nimeni nu va împiedica un stat membru să se folosească de acest precedent.(...)Oricum, înțelegerea cu UK nu va fi trecută prin parlamentele celorlalte 27 de țări membre, o derogare extrem de periculoasă. Politic, atât timp cât s-a deschis cutia Pandorei, este evident că UE va funcționa pe alți parametri (...)  Există valoarea de precedent. Dacă aceste practici sunt preluate în Italia, Franța, Spania, atunci avem o problemă enormă, a declarat un alt fost ministu român de externe, Cristian Diaconescu.