Vicepremierul Liviu Dragnea începe joi o vizită de lucru în China

Vicepremierul Liviu Dragnea începe joi o vizită de lucru în China

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, începe joi o vizită de lucru în China.

Dragnea va conduce o delegaţie care, în perioada 20 - 26 martie, va avea întâlniri la nivel înalt cu oficiali chinezi pentru a analiza stadiul implementării acordurilor semnate în noiembrie anul trecut, în cadrul vizitei la Bucureşti a premierului chinez, Li Keqiang.

Potrivit MDRAP, vizita delegaţiei române va debuta cu o întâlnire, la Hong-Kong, cu C.Y.Leung, şeful Executivului Regiunii Administrative Speciale (RAS) Hong-Kong. Vineri, la Shenzhen, sunt programate întrevederi cu reprezentanţii unor companii din domeniul comunicaţiilor şi energiei: ZTE Corporation, Huawei şi CGN (China General Nuclear Power Group).

În a doua parte a vizitei, viceprim-ministrul Liviu Dragnea va avea o întâlnire cu viceprim-ministrul Republicii Populare Chineze, Zhang Gaoli.

Ne puteți urmări și pe Google News

Principalele domenii pentru care au fost programate întrevederi sunt sectorul energetic, transporturile şi agricultura.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea conduce Comitetul interministerial pentru monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România cu ocazia reuniunii, la Bucureşti, în 26 noiembrie 2013, a şefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze şi statelor Europei Centrale şi de Est.

În luna noiembrie 2013, Guvernul român a primit vizita unei delegaţii conduse de premierul Republicii Populare Chineze, Li Keqiang. Vizita a avut loc în contextul organizării la Bucureşti a două evenimente cu rol important în cooperarea dintre cele două ţări, dar şi în cooperarea la nivel regional, cu ţările Uniunii Europene: Reuniunea Şefilor de Guvern din China şi ţările din Europa Centrală şi de Est şi Forumul economic şi comercial China-ţările ECE.

România şi China au semnat, la acea dată, 13 acte de colaborare în diferite domenii, de la energie nucleară până la exportul de produse agricole spre China, scrie Agerpres. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • MANDAT DE ARESTARE. "Excelenţa Sa", Mihail Vlasov, se milogea pentru şpagă şi accepta plata în rate: "Hai, promite-mi că îmi dai banii!"
  • Kievul a dat un ultimatum de 3 ore autorităţilor din Crimeea pentru eliberarea comandantului marinei ucrainene| VIDEO
  • O româncă a dat în judecată Casa Regală a Marii Britanii. Regina Elisabeta II, chemată la Tribunalul Bucureşti

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • O actriţă SEXY de la Hollywood, despre un actor român: „L-am CĂLĂRIT ca pe un taur mecanic”. Ce i-a făcut mai exact | VIDEO
  • Caz ingrozitor. MODEL de 19 ani ucis de o boală oribilă. Medicii i-au refuzat un test vital GALERIE FOTO
  • TOP cei mai răi profesori. Este incredibil ce le-au făcut elevilor| GALERIE FOTO