Guvernul Ponta a aprobat programul politic care actualizează programul de guvernare

Guvernul Ponta a aprobat programul politic care actualizează programul de guvernare

Guvernul Ponta III a aprobat, în această seară, programul politic care actualizează programul de guvernare, după ce Traian Băsescu a anunțat că a ajuns la un acord cu premierul. Astfel, președintele a anunțat că va valida noii miniştri ai Cabinetului Ponta, care au trecut marţi prin Parlament, iar Executivul îşi va asuma răspunderea pentru noul program de guvernare.

Documentul va fi transmis Parlamentului joi dimineaţa, au precizat surse guvernamentale citate de Mediafax. În prima şedinţă a noului Cabinet, premierul Ponta a afirmat că programul pe care Guvernul îl va transmite Parlamentului este în proporţie de 98-99% programul pe care Parlamentul deja l-a aprobat, fiind însă bine să fie actualizat la zi după schimbările de compoziţie politică din Executiv. "Vreau să ne uităm pe ce trebuie updatat în programul Guvernului, nu doar chestiuni de terminologie, căci lucruri pe care le-am îndeplinit deja şi în baza art 114 din Constituţia României să ne adresăm Parlamentului pentru ca în termenele prevăzute de Regulamentul Parlamentului să putem îndeplini procedura de angajare a răspunderii Guvernului asupra unui program. E vorba despre programul activităţilor noastre zilnice în perioada următoare, 98-99% este programul pe care deja Parlamentul l-a aprobat însă după doi ani şi evident după nişte schimbări de compoziţie politică în Guvern, e bine să fim la zi şi să individualizăm ceea ce a mai apărut important pentru perioada următoare", le-a spus Victor Ponta membrilor Cabinetului. Noul Guvern s-a reunit, în această seară, în prima şedinţă de după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură. ”Astăzi am găsit o soluție politică împreună cu președintele. Lucrurile sunt foarte clare, președintele va emite decretele și va primi jurământul noilor miniștri”, a declarat premierul înaintea ședinței de guvern. Totodată, Victor Ponta a menționat că programul de guvernare va fi actualizat. ”Noul Guvern, în baza art. 114 din Constituție, va transmite un program politic ce va actualiza programul de guvernare, în sensul în cre anumiți termeni vor fi înlocuiți în funcție de noua compoziție politică aprobată de Parlament. Astfel dispare obiectul sesizării la CCR”, a spus prim-ministrul. ”Săptămâna viitoare voi prezenta Parlamentului updatările din programul de guvernare. În acest fel, câştigăm câtzeva zile de stabilitate guvernamentală şi acordul politic soluţionează disputa dintre preşedinte, Parlament şi Guvern” a încheiat premierul.  "Am avut o nouă discuţie cu premierul cu privire la situaţia Guvernului. Am ajuns la un acord care constă în următoarele: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un nou program, în consecinţă, eu voi valida astăzi miniştrii care au trecut ieri prin Parlament. Sper ca aşa cum eu îmi respect partea din acord, şi partea din acord care revine Guvernului să fie respectată", a declarat Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni. CITIȚI ȘI:

  • Traian Băsescu: "Am ajuns la un acord. Guvernul își va asuma răspunderea pe un nou program și eu voi valida miniștrii trecuți prin Parlament"