Ponta, Oprea și șefii Serviciilor de informații au fost la Cotroceni. VEZI ce au discutat

Ponta, Oprea și șefii Serviciilor de informații au fost la Cotroceni. VEZI ce au discutat

Premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, şi șefii Serviciilor secrete au avut astăzi o întâlnire, care a durat mai mult de o oră, cu şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Premierul Victor Ponta a declarat, la Antena 3, că în cadrul întâlnirii de la Cotroceni cu şeful statului şi cu vicepremierul Gabriel Oprea s-a discutat despre activităţile extremiştilor maghiari pe teritoriul României şi despre situaţia din energie. "Am discutat despre situaţia provocărilor unor extremişti şi unor grupări din Ungaria, provocări apărute în ultima perioadă şi care e posibil să continue până la alegerile parlamentare din Ungaria, şi, evident, am discutat despre problema preţurilor la energie. La această consultare a noastră a fost şi ministrul de Interne şi am primit şi date de la alte instituţii ale statului. Este foarte clar că în acest moment e campanie electorală pentru alegerile parlamentare din Ungaria şi forţe extremiste care nu-şi găsesc locul acolo, îşi fac de fapt campanie pe teritoriul României", a spus Victor Ponta. Acesta a apreciat că activităţile extremiştilor maghiari în România sunt îndreptate şi împotriva comunităţii maghiare de aici. "Aţi văzut poziţiile celor de la UDMR, care au spus că sunt profund nemulţumiţi de faptul că un partid ca Jobbik vine în România, face scandal după care pleacă înapoi în Ungaria iar maghiarii din România rămân cu toate pagubele", a adăugat premierul. Întrebat dacă s-a luat o decizie prin care Vona Gabor să fie declarat indezirabil, premierul a spus că mâine vor fi anunțate deciziile. "Trebuie să găsim nişte soluţii legale, dar nişte soluţii inteligente'', a spus Ponta. Miercuri, premierul a anunţat că transmis Preşedinţiei nota de informare redactată de vicepremierul Gabriel Oprea, ministru de Interne, privind activităţile pe teritoriul României ale preşedintelui partidului Jobbik din Ungaria, Vona Gabor, "cu impact în planul securităţii naţionale şi siguranţei publice", şi îl roagă, în acest sens, să avizeze, în calitate de preşedinte al CSAT, concluziile şi măsurile propuse în nota de informare. CITIŢI ŞI:

  • Deputat Jobbik: Băsescu nu poate interzice prezenţa membrilor Jobbik în România
  • VIDEO. Extremiștii de la Jobbik, cercetați pentru FINANȚĂRI din Rusia și Iran. NEONAZISTUL Vona Gabor a fost printre cei care au făcut SCANDAL la Târgu Mureş