Editura Evenimentul si Capital

Victorie pentru cei cu credite în franci: ANPC a câştigat un proces împotriva OTP Bank!

Autor: | | 2 Comentarii | 721 Vizualizari

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a câştigat un proces colectiv împotriva OTP Bank.

Clienţii băncii reclamau clauze abuzive în contractele a două tipuri de credite, a declarat pentru AGERPRES preşedintele ANPC, Marius Dunca. Acesta a preciza că decizia nu este definitivă.

Acesta a spus că procesul colectiv a vizat cinci contracte încheiate de clienţi ai băncii, dar dacă există o decizie irevocabilă şi se constată clauze abuzive, atunci acestea vor fi eliminare din toate contractele, în franci elveţieni, euro sau lei.

"Este vorba de credite de nevoi personale garantat cu ipotecă şi credit ipotecar. O clauză stipulează că pentru creditul acordat clientul datorează şi va plăti băncii o rată de dobândă revizuibilă în conformitate cu politica băncii. Banca îşi rezervă dreptul să revizuiască periodic dobânda în funcţie de evoluţia indicatorilor de referinţă pentru fiecare valută, EURIBOR, LIBOR şi ROBOR. Adică banca îşi permite să modifice dobânda fără să anunţe consumatorul sau clientul. Cealaltă clauză: dobânda este variabilă în conformitate cu politica băncii. Dobânda poate fi modificată în mod unilateral de către bancă luând în considerare valoarea dobânzii de referinţă pentru fiecare valută EURIBOR, LIBOR şi ROBOR", a mai spus Dunca.

Contacţati de AGERPRES, reprezentaţii OTP Bank au declarat că nu se pot pronunţa în privinţa acestui proces, în condiţiile în care decizia nu este una definitivă.

"Decizia în procesul ANPC versus OTP Bank nu este una definitivă, motiv pentru care nu ne putem pronunţa decât după ce vom vedea hotărârea redactată", au declarat pentru AGERPRES reprezentanţii OTP Bank România.
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro