Victot Ponta: Nu îmi dau demisia, mai e puţin până în decembrie 2016

Victot Ponta: Nu îmi dau demisia, mai e puţin până în decembrie 2016

Premierul Victor Ponta a declarat, la România TV, că nu are de gând să demisioneze şi că va rămâne în funcţia de prim-ministru câtă vreme are susţinere politică.

Întrebat dacă va demisiona din funcţie, aşa cum au existat zvonuri în ultima perioadă, Ponta a răspuns: "Nu. Mai e puţin până în decembrie 2016. (...) Am avut o discuţie foarte clară în Comitetul Executiv al PSD şi cu partenerii mei de alianţă - dl Oprea, dl Tăriceanu şi dl Constantin - înainte să plec în concediu. (...) În cazul meu demisia nu e doar o chestie personală, m-am supărat eu şi am plecat. Dacă mă întrebaţi, da, aş fi vrut să plec atunci în anumite condiţii. În cazul meu, este vorba de faptul că funcţia pe care o ocup nu am moştenit-o eu din familie sau de undeva pe persoană fizică, ci pentru că vreo cinci milioane de oameni au votat cu USL şi programul USL din 2012 şi majoritatea parlamentară PSD-UNPR-ALDE şi minorităţile naţionale m-au sprijinit în această perioadă".

Victor Ponta a subliniat însă că va pleca din funcţia de premier dacă nu va mai avea sprijin politic: "Evident că plec din funcţia de prim-ministru, nu am cum să rămân dacă nu sunt susţinut de coaliţia de guvernare". El a adăugat că există presiuni asupra sa pentru a demisiona încă din prima zi de mandat.

Ne puteți urmări și pe Google News