Vila lui Geoană, cumpărată de un apropiat

Vila lui Geoană, cumpărată de un apropiat

Mircea Geoană a pierdut licitația pentru vila de protocol a RA-APPS, în care locuia de zece ani. Casa a fost câștigată de firma DeSilva, condusă de Virgil Călina, nașul nașului său.

Familia Geoană a pierdut licitația la care a fost vândută vila de protocol, pe care o ocupa, de zece ani, în calitate de chiriaș al RA-APPS.

Prețul de pornire a fost de 588.000 euro plus TVA, iar câștigătoarea licitației a fost o firmă ce a oferit 906.000 euro, mai mult decât a putut să ofere familia Geoană. Vila are opt camere și un teren aferent de 500 metri pătrați. Familia Geoană a fost reprezentată de avocata Carmen Vasilica Frunză, iar la licitația cu strigare s-au înscris patru persoane ce au depus garanția cerută. Firma DeSilva, care a obținut casa, este condusă de Virgil Călina(foto), care, potrivit unor informații citate de economica.net, este nașul lui Ilie Năstase, tenismenul fiind, la rândul său, nașul de botez al fiicei lui Mircea Geoană.

Firma DeSilva este dezvoltator imobiliar, reprezentanții acesteia declarând că intenționează să demoleze imobilul și să construiască pe acest amplasament o clădire de birouri sau de locuințe. „Noi cumpărăm doar case demolabile, iar în locul lor, în limita PUZ-ului, construim clădiri de birouri sau apartamente. Știu că și această casă este una demolabilă”, a declarat proprietarul grupului DeSilva, Virgil Călina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grupul de firme DeSilva și-a început activitatea în 1992 și deține, printre altele, hotelul Ramada North din București, un importator de băuturi și a dezvoltat mai multe proiecte imobiliare, precum ansamblurile Park Residences, situate în zona de nord a Bucureștiului și în Predeal, depozite și spații de birouri în Șoseaua Berceni.

Avere de 40 milioane de euro

Virgil Călina, milionarul de 50 de ani, se află în „TOP 300- Cei mai bogați români” pe locul 149, cu o avere estimată la 40-42 milioane de euro, conform ediției din 2014 a clasamentului revistei Capital. Virgil Călina dezvoltă mai multe afaceri în diferite domenii, remarcându-se mai mult în cel hotelier. Omul de afaceri și soția sa Meda de Silvania dețin hotelul Ramada North din București. Familia Călina a investit, de asemenea, în imobiliare, având terenuri în Capitală și în Constanța. Cei doi soți sunt asociați în firma Reims Beverage, importator de băuturi, dulciuri și tutun, cu foștii soți Amalia și Ilie Năstase. Prin această firmă, Virgil Călina și partenerii importă șampania de lux Roederer Cristal, distribuită în peste 70 de țări.