Vin nume GRELE la ASF: Victor Ciorbea şi Mișu Negrițoiu

Vin nume GRELE la ASF: Victor Ciorbea şi Mișu Negrițoiu

Victor Ciorbea, senator PNL, îşi va anunţa săptămâna viitoare demisia din funcţia de senator al României şi din cea de membru al Partidului National Liberal, pentru a ocupa o poziţie în boardul Autorităţii de Supraveghere Financiară, anunţă site-ul stiripesurse.ro.

Potrivit sursei menţionate, acesta va fi va fi numit în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) ca membru neexecutiv, pe locul eliberat de Marian Marzac, care a fost implicat în scandalul Carpatica Asigurari.

PSD ar fi fost de acord cu această numire, încuviinţată chiar de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, numele vehiculat pentru conducerea ASF este cel al lui Mişu Negriţoiu, fost director general al ING Bank România. Fostul șef al instituției, Radu Rușanu a fost reținut de DNA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Propunerea alianţei de la guvernare pentru şefia ASF va fi anunţată mâine, după ce premierul Victor Ponta va avea o întâlnire cu guvernatorul Mugur Isărescu.

Anterior carierei de bancher în mediul privat, Negriţoiu a fost, în perioada 19 noiembrie 1992 - 27 august 1993, ministru de stat, preşedinte al Consiliului de Coordonare, Strategie şi Reformă în Guvernul Nicolae Văcăroiu.

Acesta a demisionat din guvern fiind numit în 1994în funcţia de consilier prezidenţial pentru probleme economice şi de reformă. Preşedinte era la acea vreme Ion Iliescu. În urma alegerilor parlamentare din 3 noiembrie 1996, Mişu Negriţoiu a fost ales ca deputat de judeţul Dolj.