Vitalie Proca, manual pentru polițiști

Vitalie Proca, manual pentru polițiști

Dosarul asasinului plătit Vitalie Proca a devenit caz-școală pe plan internațional, într-un proiect coordonat de șeful Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, comisarul Radu Gavriș.

Considerată cea mai complicată speță (au fost audiate 2.000 de persoane), povestea judiciară a lui Vitalie Proca a fost material didactic pentru specialiștii români și omologii lor din alte opt state - ale căror autorități - servicii secrete și unități de poliție - au cooperat la anchetă.

Crima a avut loc în 2013, în București, când Proca a tras 28 de proiectile într-un tânăr pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Cazul a fost prezentat în programele „Lifelong Learning” și „Leonardo da Vinci”, inițiat de Poliția Capitalei, în parteneriat cu Poliția Katovice (Polonia) și cu Poliția Berlin (Germania). Proiectul, finanțat de CE, a costat 14.000 de euro. Au fost elaborate, pentru prima dată în România, un „Ghid de bune practici privind eficientizarea activității de prevenire și de combatere a infracțiunilor grave”, precum și un dicționar poliglot cu termeni juridici și polițienești.

Ne puteți urmări și pe Google News