Editura Evenimentul si Capital

Voiculescu se judecă cu inspecția judiciară a CSM. El contestă raportul inspectorilor

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani închisoare
Autor: | | 24 Comentarii | 689 Vizualizari

Condamnatul este nemulțumit de răspunsurile primite la plângerile sale. Ele vizau componență completului de judecată care l-a condamnat și modul de constituire al acestuia. În urmă cu două săptămâni, CSM a stabilit că cei doi judecători care l-au condamnat au fost repartizați potrivit legii.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani închisoare în dosarul privatizării ICA. Pe 8 august, Curtea de Apel București a decis condamnarea acestuia,împreună cu alți 11 inculpați. De asemenea, judecătorii au decis confiscarea mai multor bunuri ale familiei mogulului media. Pe 13 august, CSM a stabilit că dosarul lui Voiculescu a fost repartizat corect judecătorilor Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea de al Curtea de Apel București.

Repartizare corectă

Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), repartizarea ”Dosarului ICA”, în care mogulul Antenelor a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, s-a realizat cu respectarea strictă a dispoziţiilor din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor şi a Hotărârii nr. 187/26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti. CSM arată că, ”încă din 30 octombrie 2013, Comisia nr. 2 - Eficientizarea activităţii Consiliului Superior al Magistraturii şi a instituţiilor coordonate; parteneriatul cu instituţiile interne şi societatea civilă din cadrul Consiliului a stabilit competenţa colegiilor de conducere de a hotărî asupra preluării completului de către un alt judecător, in cazul pensionării sau promovării judecătorilor, în condiţiile în care se apreciază că nu este oportună  desfiinţarea acelui complet”, se arată într-un comunicat al Consiliului.

S-a plâns la CSM

La solicitările succesive formulate de Dan Voiculescu, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la efectuarea verificărilor mai multor aspecte referitoare la desfăşurarea procesului în care a fost implicat petiționarul, inclusiv cea referitoare la o eventuală repartizare nelegală a  dosarului menţionat. ”În urma verificărilor efectuate, prin rezoluţia din 11.08.2014, Inspecţia Judiciară a constatat legalitatea îndeplinirii procedurii de repartizare a dosarului. Astfel, s-a constatat că este de competenţa colegiului de conducere al instanţei să aprobe, în mod excepţional, schimbarea membrilor completelor de judecată, în cazurile în care, din motive obiective se impune acest demers”, se mai arată în comunicat.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro