"Vremea întrebărilor" cu Robert Turcescu. Alin Teodorescu: "S-ar putea ca anul viitor PSD să facă din nou guvernul!"

"Vremea întrebărilor" cu Robert Turcescu. Alin Teodorescu: "S-ar putea ca anul viitor PSD să facă din nou guvernul!"

Alin Teodorescu l-a avertizat pe Victor Ponta încă din primăvara anului trecut că va pierde alegerile prezidenţiale. Azi spune despre Liviu Dragnea că e un politician fără anvergură, dar crede că PSD ar putea câştiga alegerile de anul viitor. În interviul de mai jos găsiţi şi o declaraţie explozivă despre un plan cu agenţi acoperiţi, noua rezervă de cadre pentru politica românească.

Robert Turcescu: A mai picat un mit: Sorin Oprescu reținut de DNA. V-a surprins această situaţie?

Alin Teodorescu: Trebuia să vină, nu e nimic anormal, dacă citiți rapoartele Curții de Conturi referitoare la Primăria Generală vă îngroziți ce scrie acolo… Deci nu e nimic anormal, pur și simplu clasa politică din România se consideră deasupra legii și asta vine de dinainte de 1989.  Politicienii consideră că lor nu li se poate întâmpla nimic, sunt avertizați că sunt supravegheați, că sunt urmăriți, că li se poate face flagrant și…  nimic!

Cum se numește asta?

Ne puteți urmări și pe Google News

Este o paranoia socială, o trăire într-un univers paralel, sunt indivizi care consideră că puterea financiară este mai mare decât oricare altă putere. În România nu a existat o forță politică demnă care să încerce să schimbe sistemul, pentru că el nu se poate schimba cu acțiunea societății civile sau cu acțiunea legii, trebuie o forță politică aptă să-și asume schimbarea și să plătească prețul. Pentru că plătești un preț în momentul în care spui “am venit la putere ca să fac gestiunea corectă a resurselor financiare”. 

Nu crezi că acţiunile DNA vor avea ca rezultat tocmai această schimbare a sistemului?

Înlocuiesc bilele, dar rulmentul și mașina sunt aceleași, iar mașina este construită ultra-elitist de dreapta, uitați-vă ce conține noul Cod Fiscal! Este o agresiune la adresa muncii, nu a capitalului, este o agresiune la adresa celui care are de vânzare numai forța de muncă, este un sistem foarte de dreapta care permite împărțirea societății în două lumi: pe de o parte cei care ajung la funcții executive, legislative și chiar ale puterii judecătorești de unde pot face orice urmărind, în general, prosperitate individuala și, pe de altă parte, masa tăcută a celor care au dreptul să se exprime prin vot o singură dată la patru ani.

Dar e un Cod Fiscal făcut în laboratoarele PSD!

Este un Cod Fiscal făcut în lumea capitalului romanesc și străin nu are legătură cu PSD așa cum îl știam eu, partid de stânga. E o bătaie de joc la adresa celor care muncesc și care nu au capital și este o plecăciune enormă în fața celor care au reușit pe căi cinstite sau necinstite să adune capital intern sau extern. Dacă ești proprietar de hoteluri plătești mai puține luni pe an taxe decât un pensionar care are două camere din chirpici.

Crezi că Victor Ponta mai are vreo șansă ca lider politic în interiorul PSD?

Ştii că l-am sprijinit cât am putut… Mi s-a părut un om tânăr care, chiar dacă mai face greșeli și a făcut greșeli cu carul, are o șansă, dar am înțeles până la urmă de ce a vrut să candideze la președinție și să-l înlăture pe Crin Antonescu: viza imunitatea președintelui. S-a și văzut că imunitatea aceasta l-ar fi ajutat. După o perioadă de buimăceală acum a început să lucreze efectiv ca prim-ministru, PSD a crescut din nou peste PNL, iar el și-a consolidat puțin amărâtă aia de încredere în rândul opiniei publice. Președintele cade accelerat în aprecierea publică și perspectiva de acum, din septembrie 2015 pentru alegerile din 2016, e mult mai bună pentru PSD. S-ar putea ca anul viitor PSD să facă din nou guvernul, asta dacă Victor se ține în continuare de guvernare şi rămâne prim-ministru până după alegerile locale. Şi, evident, dacă nu se întâmplă nimic anormal, că se poate întâmpla orice. PSD poate câștiga ușor alegerile locale cu un prim-ministru care se ocupă de problemele reale, nu de prezența la Consiliul European și de prieteniile cu primii miniștri non-europeni.

Şi Dragnea?

Dragnea e considerat o soluție de avarie, e un politician fără anvergură, venit din PD, pe care nu poți să pui bază, garda veche din PSD îl cunoaște foarte bine, și care în momentul de față este ghidat de consultanți care au pierdut toate valurile de alegeri pe care le-au consultat.

Nu e bizar că în România, aşa cum s-a întâmplat deja în alte ţări europene, nu apare o altă forță politică puternică în afară de PSD şi PNL?

Acest fenomen ar putea apărea numai prin spargerea PSD.  Numai atunci vom avea o a treia forță, o forță politică de stânga, pro-europeană și radicală faţă de câteva probleme unde PSD este în continuare confuz: raportul dintre muncă și capital, ce s-a întâmplat la Revoluție, ce s-a-ntâmplat pe 13-15 iunie 1990 sau ce s-a-ntâmplat în perioada 1990-1996 când a apărut această teorie că noi trebuie să creăm o clasă de capitaliști care să fie ofițeri acoperiți cu  acces la fonduri nelimitate și care atunci când capitalul străin va veni să se poată opune.  Această teorie a fost creată de KGB și a fost adusă în România prin intermediul unor economiști foarte apreciați şi astăzi, și-n trecut.

Cum vedeţi întoarcerea lui Traian Băsescu în politică?

Udrea a făcut 6-7% dacă-mi aduc aminte bine, el o să facă 9%. Îi ajută în special pe foştii pedelişti din PNL care sunt nemulțumiți, dar care nu vor să se ducă la Tăriceanu.  Revenirea lui Traian Băsescu e legată de faptul că PMP n-a reușit să genereze un lider. Băsescu poate să creeze un partid de 10%.

O să conteze în economia alegerilor de anul viitor?

El contează oriunde se duce, e o voce politică, sută la sută animal politic rasat, chiar dacă nu are strategie şi are numai tactică şi obiective strict individuale.

Mai e formaţiune politică în joc, UNPR…

Nu e o formațiune politică, e o formațiune administrativă, cei de la UNPR nu s-au prezentat niciodată singuri în alegeri, sunt ca Partidul Conservator al lui Voiculescu, când s-a dus în alegeri singur a făcut 2%. Dacă se duc singuri în alegerile viitoare, cei de la UNPR fac maximum 2% la sută.

Dar visează 10% şi  un milion de membri!

Şi eu visez câteodată că fumez pipă, dar nu mai fumez de șapte-opt luni,  însă visez, așa, ca prostul… Singura șansă a UNPR este să-l ia PSD în continuare la remorcă. Şeful lor, Gabriel Oprea, e sub un atac mediatic foarte profund, au început să-i sape studiile de drept, diploma de doctorat, teza de doctorat. Oprea a fost unul dintre realizatorii programului Băsescu- Maior din 2005, un program prin care serviciile de informații au început să creeze ofițeri acoperiți şi avea o logică în contextul intrării în NATO și în UE, dar logica acestui program era validă pentru exterior, pentru interior era cam ilegală. Amândoi or să nege că există acest program, dar a început în 2005. Oprea a înțeles programul și l-a introdus. S-a format Academia SRI- care nu este unitate de studii, este o academie- şi a început furnizarea diplomelor de doctorat pentru anumite persoane. Uitați-vă în guvern, sunt șase deja, Academia SRI a devenit “rezerva de cadre” alcătuită dintr-un corp de funcționari de stat care au ținut doctoratele într-un mod miraculos, care se cunosc între ei și care fac o rețea informativ- operativă ce acționează la ordin.Este o escrescenţă cancerigenă.

Sunt voci care spun ca preşedintele Klaus Iohannis tace şi face. Aşa să fie oare?

Leopold al II-lea al Bavariei… Principe fără legătură cu lumea reală, este principe, domnește, nu conduce, nu are legătură cu România, reprezintă interesele unei supra- minorități a capitalului trans-național şi a fost votat pentru că lumea nu l-a vrut pe Victor Ponta.  Ca preşedinte nu mai are nici măcar rolul pe care-l avea Iliescu în al doilea mandat de președinție, când a fost interfața cu străinătatea. Interfața noastră cu străintate sunt acum Ministerul Justiției, DNA, mass- media…

Perspectivă sociologică asupra anului electoral viitor: Ce va fi, cum va fi?

E foarte simplu, s-a intrat în bipartidism, sunt două blocuri mari de aproximativ 35-40%  fiecare, deci 80%  din electorat este arondat. Cinci puncte sunt maghiarii, deci toate celelalte “creaturi” politice se bat pe 15%. Problema esențială devine acum problema liderului și a programului: dacă ai un lider puternic și un program bun în afară de cei 40% arondați mai poți obține între cinci sute de mii şi un milion de voturi cu care schimbi balanța imediat pentru că egalitatea este aproape perfectă și ajungi majoritar, bineînțeles, cu alianțele necesare. Dacă ai un lider slab și un program prost sau o campanie slabă, cum a avut Victor anul trecut cea mai proastă campanie pe care am văzut-o în viața mea în ultimii 25 de ani, atunci pierzi voturi şi balanța se înclină în cealaltă parte. În rest, ca sa ai o schimbare radicală pe scena politică trebuie ca PSD să se spargă, altfel nu există rezervă de cadre.