West Ham United - Blackpool 2-1. "Ciocănarii" se întorc în Premier League

West Ham United - Blackpool 2-1. "Ciocănarii" se întorc în Premier League

West Ham United a reuşit astăzi promovarea pe prima scenă a fotbalului englez după ce a trecut de Blackpool, pe "Wembley", în finala barajului pentru Premier League. "Ciocănarii" revin astfel în Premier League după doar un an de exil în Npower Championship.

West Ham United, formaţie pregătită de Sam Allardyce, a pornit cu prima şansă în finala de pe "Wembley", dar au întâlnit un adversar, Blackpool extrem de motivat. Londonezii au încheiat sezonul regulat pe locul trei, după Reading şi Southampton, promovate direct în Premier League.

Blackpool a încheiat pe 5 şi a jucat în semifinalele play-off-ului cu Birmingham City, tot din postura de outsider.

Îm acest sezon, West Ham United şi Blackpool s-au mai întâlnit de două ori. De fiecare dată au învins la scor "ciocănarii" lui Sam Allardyce.

Ne puteți urmări și pe Google News

West Ham United a învins cu 4-0 acasă şi cu 4-1 în deplasare.

Englezii numesc această partidă "cel mai scump meci din lume", pentru că învingătoarea va câştiga 70 de milioane de lire sterline, bani proveniţi din drepturi TV şi marketing!  Blackpool a jucat excelent, a ratat câteva ocazii bune de a marca, dar nu a reuşit decât un gol, prin Ince. Victoria lui West Ham United a venit cu două minute înainte de prelungiri, atunci când portughezul Ricardo Vaz Te a înscris. LIVE: min. 35: Cole a deschis scorul pentru West Ham United min. 48: Ince a egalat pentru Blackpool min. 88: Vaz Te marchează pentru WHU