West Side Story Manifestul unei generații

West Side Story Manifestul unei generații

O variantă neaşteptată a acestui musical, pe care Răzvan Mazilu îl propune spectatorilor pe 25 şi 26 octombrie la Teatrul Odeon.

Iniţial trebuia să fie un work-shop de trei săptămâni. Răzvan Mazilu avea o idee de alt fel de spectacol pentru FNT, numai că Marina Constantinescu, fiind în comisia de casting şi văzând atâţia actori buni, a venit cu ideea de a face un musical. Aşa a apărut „West Side Story” ca producţie proprie a Festivalului Naţional de Teatru, ce va avea loc între 24 octombrie şi 2 noiembrie la Bucureşti. A ieşit un manifest al unei alte generaţii, pentru care scopul, din fericire, este acelaşi - orice zi trăită este o luptă pentru iubire. Răzvan Mazilu este mândru de tinerii cu care lucrează la acest spectacol şi nu se sfieşte să recunoască acest lucru: „Din 18 august am avut parte de o experienţă intensă, extraordinară, alături de 21 de actori tineri. Împreună am descoperit tainele unui musical ce a făcut istorie. «West Side Story» e spectacolul lor, e povestea lor, li se potriveşte de minune. Ei m-au inspirat, mi-au dat energie, aceşti tineri nebuni, rebeli, talentaţi, frumoşi. Este noua generaţie de actori totali. Din 25 si 26 octombrie la Teatrul Odeon, veniţi să asistaţi la o minune a diversităţii stilistice şi a abilităţii compoziţionale, acest «West Side Story»”.

Ţinta - inima spectatorului

Rareş Florin Stoica este unul dintre tinerii pe care Răzvan Mazilu l-a selectat, oferindu-i un rol negativ. A câştigat Premiul pentru Cea mai bună interpretare masculină cu rolul „John” din spectacolul „Cockoşi” de Mike Bartlett, regia Horia Suru, o producţie a Teatrului ACT la Festivalul „Bucharest Fringe”. „Am fost mereu băiatul bun, aşa că rolul acesta negativ mă va ajuta foarte mult. Este o partitură extraordinară pentru un actor de 25 de ani. Cine îţi poate garanta un succes sau un rezultat? Să ai puterea să ţinteşti în inima spectatorului este un har. Să ai puterea să recunoşti că ai greşit te ajută mult în viaţă. Cunoscându-l pe Răzvan Mazilu, care e balerin şi face dans de la 3 ani, mi-am dat seama că noi, actorii, suntem ca nişte lichele, pentru că nu avem aceeaşi rigoare pe care o are un balerin”, spune tânărul actor.

Ne puteți urmări și pe Google News