ZECI DE PERCHEZIŢII în România şi Italia. Un INTERLOP CELEBRU român conducea o REŢEA INTERNAŢIONALĂ de FURTURI din bănci şi PROSTITUŢIE

ZECI DE PERCHEZIŢII în România şi Italia. Un INTERLOP CELEBRU român conducea o REŢEA INTERNAŢIONALĂ de FURTURI din bănci şi PROSTITUŢIE

Unul dintre interlopii devenit cunoscut după relaţia cu fraţii Nuţi şi Sile Cămătaru este ţinta unei ample anchete desfăşurate cu sprijinul EUROPOL de autorităţile din România, Italia şi Franţa. Mihai Nazare zis ”Moșu” sau ”Tătucu”, personaj cu influenţă şi legături în cele mai importante grupări din lumea interlopă este căutat, alături de alţi şase membri ai grupării pe care o conducea, în baza unor mandate europene de arestare emise de autorităţile din Italia. Cei 30 de membri ai reţelei sunt acuzaţi că au furat datele de identificare a cardurilor multor cetăţeni francezi şi italieni, au clonat dispozitivele de plată electronice şi au sustras sume importante de bani sau au cumpărat îmbrăcăminte. Nazare, susţine DIICOT, coordona o reţea de prostituţie din Italia şi Elveţia.

Zeci de poliţişti au acţionat, începând de astăzi dmineaţă, sub coordonarea procurorilor  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Pitești în zece judeţe pentru destructurarea unei vaste reţele de criminalitate organizate, în cadrul unei echipe comune de anchetă româno-italiene constituită cu sprijinul EUROJUST şi EUROPOL. Anchetetorii au efectuat 20 percheziții domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Vâlcea, Suceava, Gorj, Vaslui, Buzău, Teleorman, Botoşani, Caraş-Severin şi Dolj, care vizează destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulație de instrumente de plată electronică falsificate, deţinerea de echipamente, inclusiv hardware sau software, cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronica, accesul ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos și proxenetism.

DIICOT transmite că, începând cu anul 2013, membrii grupului infracţional organizat au desfăşurat atât pe teritoriul României cât și pe teritoriul Franței și Italiei, activităţi de skimming (montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a card-urilor folosite  la ATM-uri de clienţii diferitelor bănci din ţările mai sus menţionate), au falsificat instrumente de plată electronică pe care le-au folosit pentru retragerea de numerar sau achiziţionarea de produse de vestimentaţie şi încălţăminte de la mai multe societăţi comerciale din Italia.

Lider si coordonator al grupului format din 30 de membri era Mihai Nazare zis ”Moșu” sau ”Tătucu”, persoană cu influenţă şi legături în cele mai importante grupări din lumea interlopă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nazare a coordonat pe teritoriul Italiei și Elveției o activitate de obținere de venituri de pe urma practicării prostituției de către persoane recrutate din România.

Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate următoarelor bunuri: 3 hard disk-uri, 5 laptop-uri, 1 tabletă, 30 de suporţi optici, 2 memory stick-uri, 15 telefoane mobile, 10 cartele SIM, 9 carduri bancare, suma de 20.000 de lei, precum și suma de 4.100 de euro.

Valoarea prejudiciului estimat este de 60.000 de euro.

Autoritățile judiciare din Italia  au emis față de inculpatul Mihai Nazare și alți șase membri ai grupului infracțional organizat mandate europene de arestare, ce urmează să fie puse în aplicare de autoritățile judiciare din România.

Simultan, în cadrul aceleiaşi operaţiuni, au avut loc percheziţii şi pe teritoriul Italiei, sincronizate şi coordonate de către procurorii din cadrul Procuraturii Republicii din Monza.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate și din cadrul structurilor teritoriale din județele Argeș, Vâlcea, Suceava, Gorj, Vaslui, Buzău, Teleorman, Botoșani, Caraș - Severin și Dolj, Compartimentelor de urmăriți din cadrul  D.G.P.M.B.,  Inspectoratului de Poliție din județele în care s-au efectuat perchezițiile și al Jandarmeriei Române, poliţişti din Italia, precum şi un reprezentant Europol – EC3 (Centrul European Cybercrime).

Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale, Serviciul Român de Informații și Departamentul de Informaţii şi Protecţie Intern