Editura Evenimentul si Capital

Zeci de persoane găsite aproape înghețate, cu păduchi și scabie

Autor: | | 0 Comentarii | 337 Vizualizari

De la debutul vremii nefavorabile în Capitală, Poliția Locală a Municipiului București a mobilizat peste 200 de agenți. Polițiștii locali au avut misiunea de a salva de la îngheț persoanele fără adăpost, de a însoți utilajele de deszăpezire, de a monitoriza și fluidiza traficul în marile intersecții sau de a verifica modul în care operatorii de salubritate își desfășoară activitatea.

De sâmbătă seara, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a declanșat o serie de acțiuni în baza măsurilor dispuse de Comandamentul de Iarnă din cadrul Primăriei Capitalei, se menționează într-un comunicat de presă al Poliției Municipiului București. Conform dispozițiilor  viceprimarului Dan Darabont, echipajele P.L.M.B. au inițiat itinerarii speciale de patrulare pentru depistarea celor fără adăpost, expuși vremii nefavorabile. Astfel, până în prezent, peste 20 de persoane au fost salvate de polițiștii locali după ce au fost luate de pe stradă sau din parcuri și duse în adăposturile sociale ale municipalității.

De menționat este cazul lui  Z.R., de 60 de ani, găsit, duminică noaptea, de o patrulă  de Ordine Publică a P.L.M.B., în centrul Capitalei, într-o stare precară de sănătate. În condițiile temperaturilor negative, bărbatul nu avea haine groase și se încălzea doar cu o pătură. Polițiștii au constatat că hainele omului fără adăpost erau pline de păduchi, iar bărbatul avea scabie.

După emiterea codului galben în Capitală, echipajele tuturor serviciilor din cadrul P.L.M.B. au mai acționat pentru depistarea pagubelor produse în urma fenomenelor meteorologice și au acordat sprijin unităților I.G.S.U. solicitate la fața locului. Totodată, în decurs de 12 ore, prin sistemul de monitorizare video al Dispeceratului P.L.M.B., au fost constatate următoarele evenimente: 23 de copaci căzuți, 9 autoturisme avariate de crengile rupte de vânt, 4 acumulări de apă și 6 semafoare defecte. În privința intersecțiilor în care semafoarele s-au blocat, a fost luată decizia ca patrulele Serviciului Circulație al Poliției Locale București să acționeze pentru fluidizare.

În prezent, Poliția Locală a Municipiului București acționează cu 24 de echipaje pe timp de zi pentru prevenirea ambuteiajelor în trafic pe principalele artere ale Capitalei precum și pentru însoţirea şi sprijinirea utilajelor de deszăpezire. Dispeceratul Operativ Integrat și Direcția Control monitorizează permanent activitatea operatorilor de salubritate şi identifică  problemele cauzate de condiţiile meteo nefavorabile.

În perioada sărbătorilor de iarnă, agenții P.L.M.B. au intervenit și pentru aplanarea a șapte scandaluri, toate petrecute în zona Centrului Istoric al Capitalei. Într-unul dintre conflicte, polițiștii locali au fost nevoiți să utilizeze spary-urile iritant-lacrimogene din dotare, mai ales că grupurile de persoane implicate în scandal deveniseră agresive la adresa polițiștilor. Toate persoanele implicate în altercații au fost identificate și sancționate contravențional.

Totodată, sute de persoane au fost amendate pentru comerț ambulant neautorizat, pentru opriri și staționări neregulamentare și pentru apelare la mila publicului.




Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F




FACEBOOK
evz.ro