Ziarist EVZ ameninţat cu moartea

Ziarist EVZ ameninţat cu moartea

Dezvăluirile jurnalistului i-au făcut pe cei vizaţi de informaţii să recurgă la metode mafiote.

Serialul „CUPOLA“ a deranjat grupări vizate de informaţ iile publicate în EVZ. Mihai Munteanu, autorul seriei de articole în care este prezentată activitatea foştilor spioni comunişti, a fost ameninţat cu moartea. Vineri, atât ziaristul EVZ, cât şi mama sa au fost „aten- ţionaţi“ prin intermediul unor mesaje scrise primite pe telefonul mobil că dezvăluirile făcute „au supă rat foarte rău“. În plus, Munteanu a fost sunat de un anume Oleg, care i-a spus explicit că - în cazul în care „nu se potoleşte“ - mama sa îi va citi necrologul în ziar.

Interlocutorul, care vorbea într-o română stricată, şi-a continuat „pledoaria“ presărată cu informaţ ii personale referitoare la familia ziaristului şi cu ameninţări deghizate în rugăminţi: „Te rog să fii cuminte, că mama va primi capul tău în portbagajul de la maşină!“.

Oleg a încheiat dialogul după ce a specificat că sursa supărării sale o constituie articolul publicat lunea trecută în EVZ, „Reţeaua IUDA - Spionii lui Ivan“. Redacţia EVZ respinge categoric astfel de intimidări la adresa presei într-un stat membru UE, astfel că a sesizat Parchetul şi poliţia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cauza supărării

În episodul nouă din serialul „CUPOLA“, Mihai Munteanu a prezentat informaţii din culisele tranzacţiilor cu armament acaparate de „tentaculele“ ruseşti. Astfel, un raport al Direcţiei de Siguranţă Militară (DSM) - serviciul de contraspionaj al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei -, intrat în posesia EVZ, a arătat cum serviciile secrete de la Moscova au penetrat informativ industria românească de apărare. Personajul principal în materialul de lunea trecută a fost Aurel Cazacu, şeful Direcţiei Generale Industria de Apărare din Ministerul Economiei, prin care se coordonează Romarm, producătorul naţional de armament. Cazacu, om-cheie al filajului DSM, a intrat în contact cu o serie de ofiţeri de informaţii ruşi, israelieni şi americani.

Promotorul acestor legături semnalate de raport a fost colonelul (r) Constantin Cetinoiu, fost cadru al Securităţii ceauşiste.

Cetinoiu deschidea „uşile“ în România pentru firma Armitech, din Chişinău. Astfel, spionul a fost intermediarul Armitech Company Inc. (din Panama) - „mama“ Armitech, firmă prin care ofiţerii KGB au derulat în ţara noastră tranzacţii cu armament. Printre ei se numără Ioan Busuioc (Ivan Grigorevici Busuioc), aghiotantul viceamiralului israelian Shimon Naor, condamnat în România pentru contrabandă cu arme. Acestuia i se adaugă Ivan Ţurcanu (KGB), Vladimir Mazim şi Vladimir Siminiuc, toţi conectaţi la interesele ruseşti. Colonelul (r) Cetinoiu a contrazis raportul DSM şi a precizat că nu are nicio legătură cu aceste personaje.

CITIŢI ŞI:

Conexiunea israeliană Reţeaua Iuda: "Spionii lui Ivan"

Securiştii „Amigo“

Ciupeli de la buget pe filiera americană

Spionii care ne umflă factura la întreţinere

Cum îşi împart spionii Capitala

Spionul-alchimist

CUPOLA - EPISODUL III: Statul, parazitat de foştii săi spioni

Serviciul Imobiliar de Elită

Noile tunuri ale spionilor ceauşişti