ANI: viceprimarul oraşului Oradea, abuz în serviciu şi conflict de interese

ANI: viceprimarul oraşului Oradea, abuz în serviciu şi conflict de interese

Inspectorii de Integritate au descoperit că viceprimarul Rozalia-Ibolya Biro a închiriat unei fundaţii în care deţinea funcţia de membru fondator un imobil care, de fapt, nici măcar nu aparţinea Primăriei Oradea. ANI solicită ca Rozalia-Ibolya Biro să fie demisă şi să nu mai poată ocupa o funcţie publică timp de trei ani. Biro este şi preşedinte al reprezentanţilor Consiliului Unional al UDMR.

Viceprimarul oraşului Oradea, Rozalia-Ibolya Biro, este acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese de către Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care au sesizat şi DNA, căci faptele sunt incriminate de Codul Penal. Biro este acuzată că a închiriat o clădire Fundaţiei Partium-Partium Alapitvany, în condiţiile în care imobilul nici măcar nu aparţinea Primăriei Oradea, la momentul respectiv.

Mai mult, viceprimarul Biro avea şi calitatea de membru fondator la Partium-Partium Alapitvany. Tranzacţia a fost efectuată în 2006, fiind parafată, din partea Primăriei Oradea, de Rozalia-Ibolya Biro, iar din partea Fundaţiei - de către Petru Lakatos, în prezent deputat. Potrivit ANI, imobilul în cauză a intrat în proprietatea municipalităţii abia un an mai târziu.

Inspectorii de Integritate solicită, de asemenea, ca Rozalia-Ibolya Biro - aflată la al treilea mandat de viceprimar - să fie demisă şi să nu mai poată ocupa o funcţie publică timp de trei ani.

Ne puteți urmări și pe Google News