ISAILA: Impuscaturi sub clar de Luna

ISAILA: Impuscaturi sub clar de Luna

Saptamana trecuta, in oras s-a tras din nou cu arma.

Bucurestiul seamana din ce in ce mai mult cu o asezare din Vestul Salbatic, unde dreptatea se face cu arma in mana. Degeaba  sunt oamenii nemultumiti, la parterul blocu-rilor de locuit au inflorit peste noapte zeci de cazinouri. Ele functioneaza non-stop, in ciuda faptului ca la avizierul fiecarei scari se afla un orar de „pastrare a linistii”. Dar cui ii pasa de linistea cetatenilor? Videanu a disparut de la Revelion. Cred ca se reface dupa stresul aderarii.

In Las Vegasul de pe malul raului Dambovita, jucatorii nemultumiti ca au pierdut la ruleta au scos pistoalele la cei care administreaza locul pierzaniei.

Problema nu o reprezinta salile de jocuri si nici conflictele dintre cei care pierd si cei care castiga. Problema este a celor care nu joaca si care locuiesc in apartamentele de deasupra cazinourilor. Nu cred ca exista ceva mai urat si mai nociv pentru un oras european decat salile de jocuri de la fiecare colt de strada.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu inteleg de ce nu se dezvolta si la noi o zona la marginea orasului, un teren de joaca destinat adultilor unde sa functioneze cazinouri spectaculoase. Daca sunt toate la un loc, infractionalitatea e mai usor de controlat, oamenii vin sa se distreze pentru ca stiu de locul respectiv, iar cei care nu joaca pot sa se odihneasca noaptea. Oricum, situatia de acum nu mai poate continua mult. Populatia este din ce in ce mai nemultumita, iar actele de violenta se vor inmulti.

Habar n-am de ce Consiliul General al orasului nu rezolva aceasta problema. Ea se poate face foarte simplu, obligand companiile care functioneaza la parterul blocurilor de locuit sa respecte programul de odihna. Astfel, ele ar trebui sa inchida la ora 21.00. Unde naiba s-a mai auzit de carciumi si sali de joc lasate sa functioneze non-stop in detrimentul celei mai elementare reguli de respect al cetatenilor. Din nou suntem unici si trebuie sa se ajunga la situatii extreme pentru a se lua masuri de bun-simt.