Lakers vrea revanşa în finala NBA

Lakers vrea revanşa în finala NBA

După înfrângerea suferită în finala NBA de anul trecut în faţa marilor rivali de la Boston Celtics, Los Angleles Lakers se îndreaptă spre ultimul act al playoff-ului NBA din acest sezon cu gândul la revanşă.

După ce au câştigat pentru a 30-a oară Conferinţa de Vest, Los Angeles Lakers va juca joi prima partidă din finala NBA cu Orlando Magic, care se dispută în sistemul cel mai bun din şapte.

"Este foarte greu pentru o echipă să ajungă pentru doi ani la rând. Noi am reuşit această performanţă şi vom încerca să profităm cât mai mult de această oportunitate", a spus vedeta echipei californiene Kobe Bryant. Antrenorul lui Lakers, Phil Jackson, care poate bifa al zecelea său succes din carieră în NBA (record), a spus că doreşte să facă uitată înfrângerea de anul trecut, adăugând: "Cunoaştem gustul înfrângerii şi vrem să îl evităm cât mai mult posibil".

Finala NBA din acest an pune faţă în faţă două echipe cu stil de joc diferit: de o parte Kobe Bryant şi noul triunghi ofensiv al lui LA Lakers şi Dwight Howard şi Orlando Magic, echipă care excelează la aruncările din afara semicercului.  Cea mai mare ameninţare pentru defensiva lui Lakers o reprezintă Dwight Howard, care a reuşit, duminică, 40 de puncte în victoria lui Orlando în partida cu Cleveland Cavaliers, scor 103-90, joc care a trimis echipa din Florida în a doua finală NBA din istorie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Drumul spre finală

Dacă Los Angeles Lakers şi-a respectat statutul de principală favorită la victorie în Conferinţa de Vest, Orlando a învins surprinzător atât campioana de anul trecut, Boston Celtics, cât şi Cleveland Cavaliers, cea mai bună echipă a Conferinţei de Est în sezonul regulat şi care nu cedase niciun meci în playoff până la întâlnirea cu Magic.

Conferinţa de Vest

Primul tur: LA Lakers - Utah Jazz 4-1

Semifinalel Conferinţei: LA Lakers - Houston Rockets 4-3

Finala Conferinţei: LA Lakers - Denver Nuggets 4-2

Conferinţa de Est

Primul tur: Orlando Magic - Philadelphia 76ers 4-2

Semifinalel Conferinţei: Orlando Magic - Boston Celtics 4-3

Finala Conferinţei: Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 4-2