Cutremur neobişnuit în Nordul judeţului Galaţi într-o zonă care nu este activă seismic

Cutremur neobişnuit în Nordul judeţului Galaţi într-o zonă care nu este activă seismic

Mişarea pământului a avut cu magnitudine de 3.0 a avut loc vineri noaptea in Galati.

Institutul National pentru Fizica Pamantului a anuntat ca vineri noaptea a avut loc un cutremur in Galati.

Seismul a avut o magnitudine de 3.0 si s-a produs la o adancime de 14 km in apropierea localitatilor: Tecuci (20km), Marasesti (35km), Focsani (37km), Galati (49km), Barlad (51km).

Episodul Izvoarele

Ne puteți urmări și pe Google News

Reamintim că în 2013, în județul Galați a avut loc o serie neobișnuită de cutremure.Din 23 septembrie 2013, în județul Galați s-au înregistrat numeroase cutremure crustale, cu focare la adâncimi foarte mici (5±2 km). Epicentrele au fost localizate la 16-20 km N-V de municipiul Galați, în apropierea comunelor Schela și Slobozia Conachi (sat Izvoarele).

Între 23 septembrie - 1 octombrie 2013 s-au produs mai mult 40 de cutremure în această zonă, multe fiind resimțite de locuitorii din Izvoarele și Schela. Cele mai puternice dintre acestea (cu magnitudini de 3,9 și 4 grade pe scara Richter) s-au resimțit însă și în municipiile Galați, Brăila și Focșani. La 10 octombrie, numărul cutremurelor era de 217.

Autoritățile din Galați au intrat în alertă, neștiind care este cauza fenomenului.[5] Conform datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismele cu magnitudini egale sau mai mari de 2,5 grade au fost următoarele din tabel.