Italienii de la De’ Longhi cumpără fabrica Nokia din România

Italienii de la De’ Longhi cumpără fabrica Nokia din România

Nokia va vinde fabrica din România către producătorul italian de electrocasnice De’ Longhi SpA, au anunțat, astăzi, companiile.

Corporaţia Nokia şi De’ Longhi au anunţat astăzi semnarea unui acord pentru achiziţionarea de către De’ Longhi a facilităţii de producţie a Nokia din Cluj, România, care urmează să fie supusă aprobării autorităţilor relevante. Producătorul italian a spus că va investi 30 de milioane de euro la Jucu, astfel încât să înceapă producția chiar în acest an.

Se estimează că tranzacţia se va finaliza în primul trimestru al anului 2012. Valoarea tranzacției rămâne deocamdată o necunoscută, în condițiile în care părţile au convenit ca termenii acordului să rămână confidenţiali. De’Longhi va integra fabrica de la Jucu ca parte cheie în strategia sa de dezvoltare, contribuind la extinderea internaţională a grupului, aflat într-o perioadă de creştere accelerată.

De asemenea, producătorul de electrocasnice planifică adaptarea capacităţii sale de manufactură şi diversificarea platformei sale de producţie, astfel încât să balanseze structura de producţie din Estul Îndepărtat către Europa, unde De’Longhi îşi desfăşoară deja activitatea în cadrul unei fabrici, în Italia, se arată în comunicatul companiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

La Jucu vor fi create noi locuri de muncă

După ce, în septembrie 2011, Nokia a anunţat că va sista producţia de terminale mobile la Cluj la finele anului 2011, pentru a se concentra pe locaţii mai apropiate de furnizorii şi pieţele sale cheie, compania a căutat potenţiali cumpărători pentru halele de producţie, cu sprijinul autorităţilor locale şi naţionale din România.

Robert Andersson, senior vice president în cadrul Nokia, cel care a condus discuţiile, a declarat: "Pe parcursul evaluării interesului faţă de fabrica Nokia, am făcut eforturi pentru a găsi un investitor important cu planuri clare de creştere şi de a crea locuri de muncă aici în viitorul apropiat. De’ Longhi a fost candidatul ideal din ambele puncte de vedere şi suntem foarte mulţumiţi că am reuşit să asigurăm un viitor fabricii, atât de repede".

De la momentul încetării producţiei la Cluj, în noiembrie 2011, Nokia a oferit suport angajaţilor săi, prin mai multe măsuri proactive, incluzând suport financiar şi asistenţă pentru reconversie profesională şi căutarea de noi locuri de muncă.

CITIȚI ȘI:

  • Ce se va întâmpla la Jucu după ce pleacă Nokia
  • Fonduri europene pentru muncitorii concediați de la Nokia
  • Exploatare ca în lumea a treia la Jucu. VEZI ce s-a ales de raiul Nokia
  • Fiscul a pus sechestru pe halele și birourile Nokia de la Jucu
  • Uzinele Nokia au scăpat de sechestrul Fiscului