Funeriu, despre studiile lui Ponta: "E ca şi cum ai spune că ai o herghelie de cai de rasă, când, de fapt, ai o mârţoagă"

Funeriu, despre studiile lui Ponta: "E ca şi cum ai spune că ai o herghelie de cai de rasă, când, de fapt, ai o mârţoagă"

Daniel Funeriu vorbeşte despre cum încearcă actualul ministru să ascundă plagiatul premierului şi despre imaginea pe care o va avea în străinătate o ţară cu premier plagiator. Fostul ministru al Educaţiei crede că USL va trage înapoi învăţământul românesc.

EVZ: Aţi susţinut că funcţia premierului stă "în pixul ministrului". Ce pârgii are ea pentru a muşamaliza situaţia? Daniel Funeriu: Titlul de doctor se acordă prin ordin de ministru, la propunerea CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare). Aşadar, el poate fi revocat tot prin ordin de ministru, şi tot la propunerea CNATDCU. Acest consiliu s-a pronunţat, fiind singurul organism abilitat prin lege să se pronunţe asupra plagiatelor din tezele de doctorat. CNATDCU a propus ministrului retragerea titlului de doctor, iar acum doamna Andronescu trebuie să dea curs acestei propuneri şi să semneze ordinul de retragere a titlului. Întrebarea este: «doamnă ministru, când veţi retrage titlul de doctor plagiatorului Ponta?» Nu ştiu ca vreun ministru să nu fi dat curs unui aviz al CNATDCU, format din personalităţi dincolo de orice suspiciune. Doamna Andronescu a muşamalizat cazul pentru că nu a emis ordinul de revocare a titlului de doctor al lui Victor Ponta. Cum va fi văzută România în străinătate cu un premier plagiator? Cu un amestec de uimire, lipsă de înţelegere, compasiune, pentru o ţară cu un premier hoţ, fost procuror, dar şi cu dispreţ şi fără credibilitate. Este o lovitură groaznică la adresa credibilităţii ţării. Mulţi vor spune că omului de la ţară nu îi pasă de plagiat, că nu ştie ce e acela. Eu am trăit mult la ţară, şi, dacă este un lucru pe care îl ştiu, este că nimeni nu are un bun simţ mai ascuţit decât omul de la ţară. El ştie că prima regulă este că furtul trebuie sancţionat. Şi mai e un lucru foarte grav: Ponta a minţit, spunând că are un master la Universiatea din Catania, când, de fapt, nu are decât un curs de câteva zile. E ca şi cum ai spune că ai o herghelie de cai de rasă când tu ai o mârţoagă. Clasic PSD. Cum va arăta sistemul educaţional după mandatul Ecaterinei Andronescu? Doamna Andronescu şi PSD au făcut tot timpul un pact cu mediocritatea. Nu poţi obţine rezultate diferite cu aceiaşi oameni. PSD persistă cu Andronescu şi va obţine aceleaşi rezultate. Mă aştept ca la finalul celui de-al treilea mandat, Andronescu să lase în urmă un sistem prăfuit, condus de mediocrităţi, ultra PSD-izat, clientelar şi, în general, un sistem prietenos cu cei fără performanţă. Este diferenţa dintre cei care vor o Românie cu mâna întinsă şi cei care vor o Românie cu fruntea sus. Ce le transmiteţi elevilor care au picat Bac-ul? Trebuie să le spunem că nu e o tragedie dacă au picat. Majoritatea celor care au picat au deja un certificat de competenţe profesionale, pot să meargă să muncească sau, dacă vor, să meargă la universitate, să încerce la toamnă, după ce vor învăţa mai bine. Şi anul trecut multe licee au organizat cursuri remediale, sunt convins că le vor organiza şi în acest an. 2 acuzaţii grave îi sunt aduse premierului Ponta: a plagiat şi a inventat un masterat

CARTE DE VIZITĂ

  • Ministru al Educaţiei în 2009-2012.
  • Coordonator al unui laborator de cercetare la Universitatea Tehnică din München.
  • Cercetător ştiinţific la "National Institute of Advanced Industrial Science", Japonia.
  • Cercetător ştiinţific la "Scripps Research Institute", California.

"Bac-ul nu a fost o catastrofă"

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum comentaţi rezultatele de la Bac? Sunt similare cu cele de anul trecut. La liceele teoretice şi vocaţionale, rata de promovare este de peste 67%, în jurul mediei europene. Catastrofa este la nivelul liceelor tehnologice - cu o rată de 20%. Care sunt cauzele? An­­dro­nescu a desfiinţat învă­ţământul profesional şi, în loc ca elevii să meargă la şcoli profesionale, zeci de mii de copii au fost trimişi la liceu. De aceea, am reintrodus învăţământul profesional, împreună cu firmele doritoare. Bac-ul este un paşaport pentru intrarea la universitate. De-a lungul timpului, s-a putut lua Bac-ul inclusiv prin fraudă, tocmai pentru a-i transforma pe elevi în marfă pentru universităţi care vindeau iluzii pe bani grei.

"Ponta a minţit spunând că are masterat, când, de fapt, avea un curs de perfecţionare. Este ca şi cum ai spune că ai o herghelie de cai de rasă, când, de fapt, tu ai o mârţoagă." Daniel Funeriu CITIŢI ŞI:

  • Funeriu: Unde au scuipat Ponta şi Antena 3, a pupat un laureat Nobel. Amintiri din vremuri în care se îmbrăca de la second hand
  • Funeriu, despre PLAGIATUL LUI PONTA: "Totul stă în PIXUL ECATERINEI ANDRONESCU"
  • INTERVIUL ZILEI. Daniel Funeriu, iniţiatorul programului "Şcoala altfel": "Acord nota 8 pentru acest an"
  • CEL MAI BINE PĂSTRAT SECRET al fostului ministru Daniel Funeriu! Şi-a arătat DIPLOMA DE BAC în emisiunea lui Turcescu