Vodafone impinge fixul catre firme

Vodafone impinge fixul catre firme

Operatorul va permite crearea de grupuri intre numerele de mobil si de fix, apelurile intre membrii grupului fiind mai ieftine.

Vodafone si-a luat avant pe piata de telefonie fixa lansand ieri o noua oferta pentru companii. Aceasta aduce posibilitatea de a integra telefoanele mobile cu cele fixe intr-un singur grup, ceea ce se traduce prin convorbiri mai ieftine intre membrii respectivului grup. Serviciul lansat ieri de operatorul de telefonie este Vodafone Office Zone. Vodafone a intrat in acest an pe piata autohtona de telefonie fixa, dupa ce s-a facut cunoscuta prin serviciile de telefonie mobila.

Convorbiri mai ieftine

Grupurile pe care le formau numerele de mobil achizitionate de o companie vor cuprinde si numerele de fix de la Vodafone. Apelurile intre membrii grupului, indiferent daca vor avea loc intre doua mobile sau intre doua fixuri, vor fi taxate cu 2 centi pe minut. Acest tarif era practicat de operator de mai mult timp la grupurile din reteaua de telefonie mobila.

Ne puteți urmări și pe Google News

Abonamentele la Vodafone Office Zone au pretul de 12 dolari pe luna, dar pana la finele acestei luni compania are o oferta promotionala, oferindu-le cu 8 dolari pe luna. Reducerea este practicata timp de trei luni, dar cei care devin clienti pana la finele lui septembrie vor beneficia de 50 de minute gratuite in fiecare luna, pentru apeluri efectuate in reteaua Vodafone, atat timp cat nu reziliaza contractul cu compania.

Clientii noului serviciu lansat de Vodafone vor fi taxati cu trei centi pe minut pentru apelurile efectuate in orice retea nationala de telefonie fixa. Apelurile catre numerele din reteua de telefonie mobila a Vodafone sunt tarifate cu opt centi pe minut, iar cele catre numerele din alte retele de telefonie mobila, cu 12 centi pe minut.

Vodafone Office Zone are cateva facilitati identice cu cele oferite de operator clientilor cu telefoane mobile. Este vorba de serviciul Cost Control pentru aflarea la cat se ridica factura intr-un anumit moment, care este accesibil prin simpla butonare a telefonului, casuta de mesagerie vocala, respectiv serviciul de relatii cu clientii.

De la 1 octombrie, si tarifele percepute de Vodafone la serviciile de telefonie fixa vor fi convertite in euro. Compania a anuntat in urma cu cateva saptamani ca, de la data mentionata, va converti tarifele in euro. Raportul de conversie va fi de 0,73421 euro pentru un dolar. Tarifele in euro pentru serviciile de telefonie vor fi afisate pe pagina sa de web pe 24 septembrie.

FACILITATI

Servicii identice cu cele pentru mobil

Clientii serviciilor de telefonie fixa Vodafone, atat companiile, cat si abonatii persoane fizice, vor putea primi si trimite SMS-uri de pe telefoanele fixe. Tarifele sunt identice cu cele practicate de companie la SMS-urile din telefonia mobila: 7 centi pentru cele expediate catre numere din retele nationale, respectiv 15 centi pentru cele catre retele din alte tari. Mesajele scrise pe telefoanele fixe sunt o facilitate oferita de mult timp de operatorii din alte tari.