Misterul morții unui alpinist în urmă cu 50 de ani a fost rezolvat după ce bocancul său a fost descoperit

Misterul morții unui alpinist în urmă cu 50 de ani a fost rezolvat după ce bocancul său a fost descoperit Sursa foto Arhiva EVZ

O poveste șocantă a trădării frățești care a surprins lumea alpinismului timp de peste 50 de ani a fost oprită după descoperirea bocancului unui alpinist, îngropat într-un ghețar din Himalaya.

Bocancul, aparținând lui Geunther Messner, un tânăr alpinist italian care a murit în 1970 pe pantele Naga Parbat din Pakistan, susține povestea fratelui său că a fost luat de o avalanșă.

Geunther și fratele său Reinhold Messner, care a devenit unul dintre cei mai faimoși alpiniști din lume, încercaseră să urce muntele de 26.660 de metri când a avut loc tragedia.

Dispariția lui Geunther Messner

Reinhold a susținut întotdeauna că fratele său a fost luat de o avalanșă, dar zvonurile persistau că și-a abandonat fratele pentru a muri pe munte în încercarea de a câștiga gloria de a ajunge singur în vârf. Potrivit poveștii sale, abia a scăpat de avalanșă cu viața, clătinându-se pe munte și rătăcind timp de șase zile până a fost salvat.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a spus că a fost un miracol că a supraviețuit tragediei care i-a luat viața fratelui său. „Când m-au găsit în vale, nu mâncasem de șase zile și cântăream 56 kg. Am înșelat moartea.” Reinhold Messner a devenit prima persoană care a urcat pe Muntele Everest fără oxigen. Acum, 52 de ani mai târziu, locația bocancului pare să susțină insistențele lui Reinhold că nu și-a abandonat fratele mai mic.

A fost găsit de localnici la poalele muntelui Diamir, exact acolo unde Reinhold a spus că fratele său a fost luat de avalanșă. Reinhold a postat o fotografie a bocancului pe Instagram pentru a-și susține povestea. „Aceasta este o dovadă în plus că nu l-am abandonat pe Guenther”, a declarat el pentru ziarul italian Corriere della Sera. „Oamenii au spus că l-am lăsat să moară, sacrificându-l pentru propria mea ambiție.”

Fratele său vrea ca bocancul să ajungă în Italia

Un os aparținând fratelui său a fost găsit în aceeași zonă în 2005, împreună cu celălalt bocanc al lui. „Rămășițele au fost găsite pe panta despre care am spus întotdeauna că este locul în care l-am văzut dispărând”, a spus el.

Bocancul fusese făcută special pentru fratele său. „Muntele nu minte niciodată și, dacă mai era nevoie, descoperirea acestui bocanc stabilește definitiv adevărul. Aceasta este o dovadă incontestabilă că Guenther a dispărut în timpul coborârii, nu în timpul urcării.”

Reinhold Messner vrea ca bocancul să fie trimis înapoi în Italia, unde va fi expus într-unul dintre Muzeele Muntelui Messner pe care l-a înființat în Tirolul de Sud, potrivit Mirror.co.uk.