Divertisment după bloguri | VIDEO

Divertisment după bloguri | VIDEO

EMISIUNE. Teo, din trupa de stand-up comedy Deko, va lansa la Realitatea TV un „late-night show cool”, cu o abordare vizuală şi sonoră „apropiată de hip-hop”.

Postul Realitatea TV difuzează, începând de duminică, 12 aprilie, o nouă emisiune dedicată blogosferei româneşti şi intitulată „După bloguri”. Emisiunea o are ca producător pe Ana-Maria Caia, de la Indie Studio, şi va fi prezentată de cunoscutul stand-up comedian Teo (Claudiu Teohari), de la trupa Deko.

În intenţia realizatorilor, „După bloguri” va fi un late-night show care se alimentează cu conţinut din bloguri, dar nu exclusiv. Pentru a realiza un melanj cât mai variat şi atractiv, se va folosi şi conţinut de pe forumuri, reţele sociale, site-uri de videosharing, site-uri de ştiri etc.

Formatul emisiunii „După bloguri” este o premieră pentru canalul de nişă Realitatea TV. Televiziunea, care şi-a obişnuit publicul cu ştiri şi dezbateri, se deschide astfel pentru piaţa internauţilor şi a tinerilor care îşi culeg informaţiile din alte surse decât mass-media clasice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Internet românesc cu 13.000 de bloguri

Era şi timpul pentru o astfel de abordare, fiindcă cifrele din statistici sunt grăitoare: în jur de 13.000 de bloguri şi peste 50.000 de site-uri compun interne tul românesc. Blogurile for mează o reţea uriaşă de informaţii alternative pe care mediile tradiţionale nu o folosesc încă. În fiecare zi, pe cele 13.000 de bloguri apar tot atâtea opinii, ştiri, analize.

O listă a argumentelor care fac necesar acest tip de emisiune, în viziunea Anei-Maria Caia, arată astfel: bloggerii sunt trend-setteri; bloggerii sunt influenţatori de opinie; bloggerii sunt de multe ori „primii la locul faptei”; bloggerii sunt cool; bloggerii sunt o oglindă pentru generaţia tânără.

Ana-Maria Caia îşi aminteşte pentru EVZ cum s-a născut emisiunea: „Sorin Enache, directorul general al trustului Realitatea-Caţavencu, a avut ideea unei emisiuni despre şi cu bloggeri. Sergiu Toader, pe atunci preşedintele trustului, m-a chemat să discutăm ideea. Am ales o abordare vizuală şi so noră apropiată de hip-hop, având în vedere că bloggerii, în definitiv, sunt ceea ce erau la început artiştii de hip-hop: există o masă uriaşă de artişti cu forţă financiară, care cântă despre iubire şi despre o lume de vis, şi unii mai puţini, mai mici, care spun adevărul, au curajul să strige - oamenii cu hip-hopul”.

Clipuri de succes

Tonul prezentatorului de la „După bloguri” se dorea a fi amuzant, uşor conflictual, contestatar. Prin urmare, a fost ales ca „host” un comic destul de cu noscut, cel puţin pentru cei care frecventează localurile care oferă programe de stand-up comedy: Teo (Claudiu Teohari), de la Deko, cea mai veche şi de succes trupă de profil din România. Teo are succes pe internet, cu clipurile de stand-up comedy, care au adunat peste 4 milioane de vizualizări.

ÎN VIRTUAL

„Blogosfera e o Românie mai mică”

Întrebat cum a ajuns să prezinte „După bloguri”, Teo răspunde cu umor: „Ana-Maria Caia mi-a dat un telefon şi m-a rugat să prezint emisiunea. Ştiu că poate părea că ăsta e primul meu pas în TV, dar eu înainte tocmai aflasem că Iulia Vântur pleacă de la „Dansez pentru tine” şi m-am dus la casting să-i iau locul. „De ce «După bloguri» şi nu o emisiune de stand-up comedy? Să faci standup la TV e ca şi cum ai vâna iepuri împăiaţi. Mie îmi plac ăia vii”, mai spune Teo.

În fine, la întrebarea ce îi place cel mai mult la „După bloguri”, comedian-ul răspunde: „Nu ştiu, că n-am văzut încă emisiunea, se lansează în week-end. Dar în mod sigur prezentatorul e foarte mişto”. Un slot important al emisiunii va fi „Bloggerii vorbesc”, în care spuma blogosferei româneşti e invitată să dezbată teme importante pentru România.

„Nu ocolim politica dacă putem şi râde de ea, ne plac şi politicienii la o adică, în special ăia care îşi fac temele pe blog”, spune producătoarea emisiunii. „Blogosfera e o Românie mai mică, în mediul virtual. Aşa că la emisiune o să vedeţi mămici, politicieni, copii, vedete, jurnalişti, minorităţi, bucătari şi în general pe oricine ştie, cu talent, să bată într-o tastatură şi să stăpânească o temă de wordpress”.

La „După bloguri” îşi vor găsi locul starurile de youtube, celebrităţile de forum şi vedetele de blog. Emisiunea va avea un site la fel de spectaculos, unde veţi putea vedea tot ceea ce televizorul nu poate arăta: cadre căzute la montaj, fotografii de la filmări, posturi de la Teo, topuri cu bloggeri şi despre bloguri realizate cu sprijinul Zelist.ro, revista blo gurilor pe domenii, cele mai fierbinţi dezbateri din blogosferă, un blog cu reacţii şi poveşti de la filmări etc. Indie Studio (www.indiestudio. ro) a mai produs pentru Realitatea TV emisiunile „Marfă, cu Dra goş Bucur” şi „Ghid de supravieţuire urbană”. Prima ediţie a emisiunii „După bloguri” va fi difuzată duminică, de la ora 23.30.