Cei doi mineri răniţi la Mina Petrila, transferaţi la Bucureşti

Cei doi mineri răniţi la Mina Petrila, transferaţi la Bucureşti

Doi mineri au fost răniţi într-o deflagraţie produsă în jurul prânzului la mina Petrila. Cele două victime au fost transportate la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.

UPDATE. Cei doi mineri, care prezentau arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului, au fost transferaţi, în această seară, la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.

Minerul şef de brigadă Dănuţ Codreanu (43 de ani) are arsuri de gradul III şi IV pe 60% din suprafaţa corpului, iar colegul său, inginerul Cătălin Şerban (41 de ani) - pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului.

În primă fază, răniţii au fost trataţi de medicii din cadrul secţiei de chirurgie plastică de la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului din Petroşani.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Medicii au decis, în cazul ambilor mineri răniţi, să fie transportaţi la o clinică de specialitate din Capitală. Victimele au fost preluate de un elicopter al MAI", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, lt. Anemona Doda, potrivit Agerpres. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, cei doi bărbaţi au fost opăriţi cu apă fierbinte provenită din găurile de sondă pe care le făceau. Cei doi bărbaţi au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, dar presa locală scrie că vor fi aduşi cu elicopterul la Spitalul de Arşi din Capitală. Cei doi răniţi sunt Cătălin Şerban de 40 ani şi Dănuţ Codreanu de 43 de ani. "Au fost scoşi doi răniţi, un bărbat de 43 de ani, care avea arsuri pe 60% din suprafaţa corpului, de gradul III şi IV, pe abdomen, membre inferioare şi superioare, dar şi pe faţă, şi un altul, de 40 de ani, care prezenta arsuri la fel de grave, pe 40% din suprafaţa corpului", a declarat Anemona Doda, purtător de cuvânt ISU Hunedoara, la Realitatea TV. În noiembrie 2008, la mina Petrila 12 oameni au murit şi alţi 13 au fost răniţi în două explozii produse în subteran. Exploatarea minieră la Petrila a început în 1840, iar în 1984 şi-a atins nivelul maxim de exploatare. După Revoluţie, volumul de cărbune extras aici a scăzut foarte mult. Peste 150 de ortaci au murit în subte­ran din 1986 şi până în prezent:

  • 60 de mineri de la Mina Vulcan din Valea Jiului au decedat între 1986 şi 1994
  • În 1994, 57 de muncitori din cariera Lespezi şi-au pierdut viaţa
  • 10 ortaci au pierit în urma a două accidente la minele Uricani şi Petrila, în 1996
  • 3 oameni de la Mina Boteni, din judeţul Argeş au murit în 1999
  • 7 lucrători ai minei din Hudeşti, judeţul Botoşani, au decedat într-o explozie, în 2000
  • 25 de mineri au fost ucişi în urma unor explozii în minele Vulcan şi Petrila, între 2001 şi 2002.
  • 7 ortaci de la Anina, judeţul Caraş-Severin, au decedat într-o explozie, în 2006.
  • un miner de la Rovinari a murit în 2007 într-un accident de muncă.
  • 12 lucrători ai minei Petrila, judeţul Hu­nedoara, au pierit în două explozii în 2008

Citiţi şi:

  • Minune după Petrila: cinci mineri "au înviat"
  • Explozie la Mina Uricani. Cărbunele s-a autoaprins. Vezi urmările

Vom reveni cu amănunte.