Fiul lui Roşca Stănescu şi-a pus aseară capăt zilelor

Fiul lui Roşca Stănescu şi-a pus aseară capăt zilelor

Mircea Stănescu, fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, s-a sinucis aseară. Aceasta este prima variantă luată în calcul de criminaliştii bucureşteni, după ce fostul deputat, în vârstă de 39 de ani, a fost găsit de către avocatul său, Cătălin Dancu, în jurul orei 20.15, împuşcat în cap.

„Apărătorul a fost cel care a anunţat poliţia şi a precizat că a intrat în apartamentul clientului său - situat la etajul opt al unui bloc de pe Şoseaua Panduri, numărul 17, din sectorul 5 al Capitalei. Însoţit de câţiva vecini şi de administratorul imobilului, Dancu s-a chinuit peste trei ore să taie uşa metalică a locuinţei cu un flex, după ce primise acceptul lui Sorin Roşca Stănescu“.

„Fiul gazetarului zăcea într-o baltă de sânge, pe podeaua dormitorului, împuşcat în cap. Pistolul cu glonţ de calibrul 9 milimetri a fost găsit lângă cadavru. Era arma lui Mircea Stănescu, pentru care avea permis“, au precizat surse din rândul anchetatorilor.

În ciuda declaraţiilor făcute de avocatul Dancu, apartamentul fostului deputat nu era răvăşit, ceea ce i-a determinat pe criminalişti să excludă posibilitatea unui jaf urmat de o crimă. Stănescu ar fi recurs la acest gest extrem la aproape o săptămână după ce a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă în cazul accidentului rutier pe care l-ar fi provocat în cartierul Aviaţiei, în seara de 27 decembrie.   El urma să fie citat din nou pentru audieri în acest caz la începutul săptămânii viitoare, pe 12 ianuarie. De altfel, Mircea Stănescu urma să se întâlnească, ieri după-amiază, cu avocatul său pentru a discuta pe tema dosarului său penal. Dancu susţine că Stănescu a fost văzut ultima oară de către prietena sa, Marilena Molnar, duminică seară. Potrivit acesteia, fostul deputat avea un tonus bun.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform vecinilor lui Stănescu, acesta locuia în apartamentul mamei sale, de câţiva ani. „Era o prezenţă discretă. Părea că-i este frică şi de umbra sa, drept dovadă şi-a montat la intrarea în apartament o uşă solidă“, a precizat unul dintre vecinii fostului deputat. Împuşcătura n-a fost auzită

Aseară, nimeni nu a auzit însă împuşcătura, întrucât o echipă de muncitori efectua o serie de lucră- ri de reamenajare pe scara blocului. Pe 27 decembrie, Mircea Stănescu a negat vehement că s-ar fi aflat la volanul Mercedesului care a lovit mortal un electrician, pe trecerea de pietoni de la intersecţ ia străzilor Aviator Alexandru Şerbănescu şi Căpâlna.

La câteva minute după accident, Marilena Molnar, de 38 de ani, prietena fostului deputat, le-a declarat poliţiştilor că ea conducea maşina. Martorii l-au indicat însă drept autor al accidentului pe Mircea Stănescu, care ar fi plecat de la locul faptei. După investigaţii, anchetatorii l-au pus sub acuzare pe fostul deputat pentru ucidere din culpă, iar pe prietena lui - pentru favorizarea infractorului. (A contribuit Raluca Dan)

APROPIAT AL FAMILIEI. Avocatul Cătălin Dancu a fost cel care a descoperit aseară cadavrul, în jurul orei 20.15

BIOGRAFIE Ziarist, deputat şi soţ al Oanei Cuzino

După un mandat de deputat în legislatura 2004-2008 (PD, apoi PSD), Mircea Stănescu a pierdut fotoliul de parlamentar la alegerile din noiembrie, când a candidat tot pentru Camera Deputaţilor din partea PSD. Fiul ziaristului Sorin Roşca Stănescu şi-a început cariera ca redactor la ziarele „Dimineaţa“ şi „Ziua“, în perioada 1996-1998.

În 1995 s-a înscris în PDSR, vreme de doi ani fiind consilier la Biroul de Presă al partidului. Din 1997 a trecut în tabăra PD. Ca democrat, Mircea Stănescu a deţinut, în perioada 2001-2006, funcţia de vicepreşedinte al birourilor politice jude- ţene Iaşi şi Tulcea. Totodată, a reuşit să fie consilier pentru trei premieri: Radu Vasile (1998- 1999), Mugur Isărescu (1999- 2000) şi Adrian Năstase (2000- 2004). Membru al Uniunii Scriitorilor, Mircea Stănescu avea 39 de ani şi era divorţat, după un scurt mariaj cu vedeta Pro Tv Oana Cuzino. (Amalia Derscariu)