În județe, Ponta- Iohannis: 27-12

În județe, Ponta- Iohannis: 27-12

Rezultatele pe județe din primul tur al alegerilor prezidențiale indică o victorie categorică a candidatului PSD. Practic, Victor Ponta și-a adjudecat de două ori mai multe județe decât Klaus Iohannis.

Victor Ponta a reușit să iasă învingător în 27 de județe, în timp ce Klaus Ioha nnis, doar în 12. În două județe din Secuime, Harghita și Covasna, învingător a ieșit Kelemen Hunor, candidatul UDMR. În acestea, Iohannis a reușit să-l devanseze pe Ponta la mustață. La închiderea ediției, nu fuseseră comunicate rezultatele finale din București.

Victor Ponta a obținut cel mai mare scor în Giurgiu: 61,32%. În județul baronului Liviu Dragnea, cel care se pregătește să-i ia locul în fruntea PSD, Victor Ponta a obținut 57,9%. Fieful baronului PSD, Adrian Duicu, cercetat penal pentru trafic de influenţă, este pe locul trei (57,4%) în topul victoriilor premierului. Ierarhia este completată de județele Dolj și Vaslui.

Primarul Klaus Iohannis a înregistrat un scor record, 69,84%, în judeţul Sibiu, așa cum era de aşteptat. Următoarele patru județe în care Iohan nis a performat mai bine decât oponentul său sunt din

Ne puteți urmări și pe Google News

Transilvania : Alba , Arad , Bistrița - Năsăud și Cluj. Un caz atipic este judeţul Constanţa, fieful primarului PSD Radu Mazăre şi al baronului Nicuşor Constantinescu, unde rezultatul este strâns: Ponta - 37,36%, Iohannis - 29,41%.