Lui Nicu Ceauşescu i-a făcut un foarte mare rău ieşirea din închisoare

Lui Nicu Ceauşescu i-a făcut un foarte mare rău ieşirea din închisoare

"Mai bine rămânea acolo!", este de părere cineastul Pantelie Tuţuleasa, fost operator de film al familiei Ceauşescu.

"Da, era mai bine pentru Nicu Ceauşescu să fi rămas în închisoare. Când a ieşit, afară era o lume care nu îi mai aparţinea. Legat de acest lucru, şi scriitorul Ion Cristoiu sublinia următoarele: "În închisoare el a ţinut regim. Era bolnav. Şi după ce a ieşit n-a mai ţinut regim…". "Nu voi uita niciodată imaginea lui Nicu în anii 90, după ce a ieşit din închisoare", vin ca o completare spusele lui Tuţuleasa.

"Să-l văd pe Nicu Ceauşescu cocoşat, aplecat deasupra unui coş deloc plin, dar pe care îl căra de parcă era ditai povara…Şi avea o tristeţe pe chip…Nu ştiu, era ceva covârşitor, te făcea să te gândeşti că totuşi nu a fost atât de rău încât să merite o asemenea tristeţe! Iar privirea…Nu îi voi uita privirea. Apoi m-am întâlnit cu el în staţia de autobus. Eu bătrânul voiam să îi fac loc tânărului- îmbătrânit".

Tânărul-îmbătrânit Nicu Ceauşescu i-a dat însă întâietate. "Am desluşit o urmă de zâmbet pe faţa lui, de parcă se împăcase cu soarta, iar soarta cu el. «Lăsaţi domnule, treceţi dumneavoastră că eu ce mai am de pierdut, boii de la bicicletă?» mi-a zis. "Bicicleta lui Nicu Ceauşescu era oricum, orice ar fi fost, şi metaforic vorbind, mai presus de orice fel de boi!".

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIŢI ŞI:

  • Nicu Ceauşescu: "Străinii e bine să ştie adevărul. Dumneavoastră să aflaţi adevărul din ce a fost în ţară şi după aceea..."