Mailat nu vrea să spună numele criminalului

Mailat nu vrea să spună numele criminalului

Prezent din nou în faţa judecătorilor, românul de etnie romă, acuzat că la sfârşitul lunii octombrie că a ucis-o pe italianca Giovanna Reggiani, a spus astăzi că nu el a comis crima şi că ştie cine este făptaşul, dar nu vrea să-i spună numele.

Judecarea lui Romulus Mailat a început acum două săptămâni, când românul a pledat vinovat doar la acuzaţia de furt.  Săptămâna trecută, au fost ascultaţi medicii legişti care au descris starea în care se afla victima la sosirea ambulanţei şi cauzele medicale care au dus la deces. Ei au reconfirmat faptul că Giovanna Reggiani nu prezenta urme de agresiuni sexuale, potrivit Realitatea.

De asemenea, tot săptămâna trecută, a fost citat şi principalul martor al acuzării, Emilia Neamţu, cea care l-a denunţat pe Mailat. Pentru că românca nu a venit la audiere, preşedintele Curţii a cerut audierea înregistrării audio a primei sale depoziţii.

Nicolae Romulus Mailat, în vârstă de 24 de ani, este acuzat că a agresat-o, la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, pe italianca Giovanna Reggiani (47 de ani), în apropierea staţiei de metrou Tor di Quinto din Roma. Potrivit procurorilor, românul a bătut-o, jefuit-o şi violat-o pe italiancă, după care a abandonat-o într-un şanţ. Femeia a murit la scurt timp după ce a fost internată în stare gravă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primarul Romei, Walter Veltroni, şi-a exprimat atunci nemulţumirea faţă de agresarea unei femei de către un bărbat român, după ce aceasta a decedat la spital, potrivit Agenzia Giornalistica Italia.

"Din iunie şi până în prezent au avut loc diferite incidente, care atestă schimbarea atmosferei oraşului. Atacul asupra ciclistului, care apoi a murit, incidentul cu Toratore, cel de la consiliul orăşenesc, violarea unei femei. Iar acum acest ultim incident îngrozitor", a subliniat Veltroni.

Forum comun EVZ-La Repubblica

La numai câteva zile de la crimă, Evenimentul zilei a avut o iniţiativă unică în presa românească - o colaborare cu ziarul italian de mare tiraj La Repubblica, prin care cititorii celor două cotidiene şi-au spus părerea în legătură cu evenimentele de la Roma.

Forumul dublu a permis celor două părţi să-şi exprime poziţia în legătură cu fapta lui Romulus Mailat şi cu implicaţiile sociale şi politice asupra imigranţilor români din Italia şi a constituit un canal inedit de comunicare.

Citiţi toată povestea uciderii Giovannei Reggiani, despre modul în care a fost oglindită în presă, despre reacţia autorităţilor italiene şi răspunsul românilor din Peninsulă.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 14:15