Ortodoxismul ca ideologie | Ponta, la fel ca Putin, a decoperit creștinismul

Ortodoxismul ca ideologie | Ponta, la fel ca Putin, a decoperit creștinismul

Avem un razboi la graniță, unul care promite să se extindă. Razboiul, dincoace de granița, se duce în media, e informațional, propagandistic, subversiv. Au spus-o mai mulți analiști importanți americani, a spus-o președintele României, au spus-o și serviciile de informații românești. Rusia încearcă să influențeze opinia publică, să influențeze factorii de decizie și formatorii de opinie din politică, afaceri, cultură, presă și Biserică pentru a pregăti destabilizarea României, pe modelul Ucrainei. Se întâmpă deja în Republica Moldova.

În urma cu câteva zile, Ilarion Alfeyev, cel care e este considerat ca fiind cel mai influent cleric al Bisericii Ortodoxe Ruse, a vizitat România. A vizitat mai multe mănăstiri, s-a întâlnit cu o mulțiume de oameni, și-a lansat cărți și a conferențiat. Ilarion Alfeyev este cel mai de apropiat consilier al Patriarhului Kiril al Bisericii Ordoxe Ruse.

Patriarhul Kiril al Bisericii Ortodoxe Ruse este un fost (și actual, din meseria asta nu ieși decât cu picioarele înainte sau cu pașaport american) ofițer KGB. În Rusia, Biserica este total, complet și definitiv subordonată puterii. La putere, în Rusia, este Vladimir Putin. Vladimir Putin consideră că “cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului al XX-lea” este prăbușirea URSS. Vladimir Putin a invadat Ucraina, amenință țările baltice, simulează deja, de ani de zile, atacuri nucleare asupra Poloniei, simulează atacuri asupra SUA. A amenintat, prin interpuși, deja, de mai multe ori, România. Îsi vrea imperiul inapoi.

Ilarion Alfeyev, Mitropolit de Volokolamsk, care incorporează regiunea Moscovei, “ministrul de externe” al Patriarhiei Ruse, are o emisiune televizată a Patriarhiei Ruse la care l-a invitat pe Alexandr Dughin. Alexandr Dughin este cel care, în urmă cu câteva zile, a cerut un nou Holodomor (genocidul în care au fost uciși, prin înfometare, de Stalin, în jur de 7 milioane de ucraineni) în Ucraina. Este același care în urmă cu câteva luni le transmitea “rebelilor pro-ruși” din Ucraina (de fapt, soldați ocupanți ruși) „Ucideți, ucideți, ucideți!. Nu mai este nimic de discutat. Spun asta ca profesor.” Cel mai influent cleric al Bisericii Ortodoxe Ruse l-a invitat pe Dughin să discute despre “conservatorism în ortodoxie”, adică despre eliminarea influențelor occidentale în ortodoxia rusă dughinistă/național-bolsevică/o sinteză între nazism și comunismn. (Puteți urmări discuția, în rusă, prin click pe imaginea de mai sus).

Ne puteți urmări și pe Google News

Kremlinul este activ, azi, de câțiva ani deja, în influențarea BOR, în propagarea panslavismului, filorusismului, antioccidentalismului, în apropierea BOR de BORu(KGB).

National-bolșevismul/Eurasianismul lui Alexandr Dughin, ideologul lui Putin, (detalii), adică ideologia care orientează Kremlinul azi, se folosește de creștinism, de un creștinism golit de sens și de, până la urmă, golit de creștinism, pentru a poza în alternativă la “occidentul decadent/ateu/gay”. Alexandr Dughin a declarat într-un interviu din 1998 că îl admiră pe Iosif Stalin pentru că a distrus partea “foarte occidentalizată” a ortodoxiei. A distrus-o prin uciderea a câteva zeci de milioane de ruși ortodocși. Alexanr Dughin, ideologul lui Vladimir Putin, invitatul celui mai influent cleric al Bisericii Ortodoxe Ruse, consideră că ce a făcut Stalin a fost necesar.

Rusia lui Putin este condusă, azi, de fostul KGB, integral. Pozează în “aparătoarea Tradiției!”, “apărătorii Conservatorismului” (le plac majusculele), “apărătorii creștinismului” etc, etc.

Pozează.

Pentru că, în timp ce pozează, în Piata Roșie gigantice secere și ciocane tronează la fel de mândre ca înainte de căderea URSS, iar “Centrul editorial patriarhal…” tipărește calendare omagiale cu Iosif Stalin. Anual! Amin.

Pe de altă parte, doar pentru că a încălecat Ponta această temă, opoziția din România nu trebuie să abandoneze creștinismul, sau educația religioasa, că tot e de actualitate. Creștinismul e cultură. Creștinismul stă la baza civilizației europene, a dreptului (să nu ucizi, să nu furi etc), a moralei. Ignoranța despre crestinism e incultură.

Putin pozează azi în creștin pios, apărător al ortodoxiei în fata tăvălugului globalismului neoconilor occidentali, deci gay (de la Iulian Capsali cetire). De fapt, nu e vorba de ortodoxie, e vorba de ortodoxism, ortodoxia ideologizată. Putin e un KGB-ist, nu există nimic creștin în el.

Ponta, ca un biet știulete ce e, și-a dat jos tricoul cu criminalul comunist Che Guevara și a început să își facă cruci peste cruci, se foloseste de tema creștinismului pentru a câstiga alegerile. Ponta e creația lui iliescu și Năstase, nu există nimic creștin în el.

Dacă abandonăm creștinismul lui Ponta și Putin, și le oferim legitimitatea pe care și-o doresc, am face bine să nu ne plângem, sau să ne mirăm, când Putin vine să ne sfințească cu tancul.