Simona Halep s-a calificat în optimi de finală la Australian Open 2015

Simona Halep s-a calificat în optimi de finală la Australian Open 2015

Simona Halep s-a calificat, vineri, în optimi de finală la Australian Open 2015, după ce a eliminat-o în turul trei pe americanca Bethanie Mattek-Sands.

România are în premieră, două jucătoare în optimi de finală la simplu feminin. După Irina Begu, și Simona Halep s-a calificat vineri în optimi de finală.

Simona Halep, cap de serie numărul trei la Australian Open, s-a calificat vineri, în optimile de finală ale turneului de tenis de la Melbourne, după o oră și 20 de minute de joc cu americanca Bethanie Mattek-Sands.

Simona Halep și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-4, în fața americancei Bethanie Mattek-Sands, după 35 de minute de joc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primul set nu a fost deloc unul ușor pentru româncă, întrucât americanca a fost foarte arțăgoasă în joc. La scorul de 2-2, Halep a ratat trei mingi de break, reușind apoi fă facă primul break al setului abia la scorul de 3-3.

La scorul de 5-4, Simona Halep a servit pentru adjudecarea primului set. După ce a ratat primele două mingi de game, Halep a închis setul cu un ace în colțul terenului.

Deși a debutat cu break în setul doi și a servit de două ori pentru meci, Halep nu a avut misiune ușoară cu americanca.

Simona Halep a debutat cu break în setul doi, a condus cu 2-0, 5-1 și 5-2, scor la care a servit pentru câștigarea meciului. Însă românca și-a pierdut serviciul de două ori la rând și americanca a egalat scorul la 5-5. După care, românca a făcut re-break și a servit pentru a treia oară pentru adjudecarea setului și a meciului. Și a treia oară a fost cu noroc. Halep și-a câștigat serviciul și a închis setul cu 7-5.

Astfel că pentru al doilea an consecutiv, Simona Halep accede în optimi de finală la Australian Open.

Calificarea în optimi de finală îi asigură lui Halep un cec în valoare de 175.000 de dolari și 240 puncte WTA.

În optimi, românca va juca belgianca Yanina Wickmayer, locul 80 mondial, scrie exclusivnews.ro