SMS-uri compromiţătoare pentru Strauss-Kahn într-un scandal de proxenetism

SMS-uri compromiţătoare pentru Strauss-Kahn într-un scandal de proxenetism

Fostul director al FMI, Dominique Strauss Kahn, se află din nou pe prima pagină a ziarelor din Franţa. De această dată, în scandalul de proxenetism denumit"afacerea Carlton", în care mai mulţi oficiali sunt acuzaţi că au avut legături cu prostituate în celebrul hotel de lux din Lille. Judecătorii anchetează în acest caz un schimb de SMS-uri care au avut loc între DSK şi Fabrice Paszkowski, anchetat pentru proxenetism. Acesta este bănuit că ar fi organizat adevărate orgii la Paris şi Washington, unde aducea prostituate pentru personaje politice importante.

Acest schimb de mesaje între Strauss Kahn şi Paszkowski datează din vara lui 2009, scrie ziarul "Liberation". De fiecare dată, se vorbeşte despre petreceri la care vor fi invitate tinere. "Vii însoţit la Washington?", l-ar fi întrebat fostul director al FMI, în iunie 2009, pe omul de afaceri, adăugând: "O cunosc?". După doar câteva zile, Strauss Kahn îi scrie din nou, întrebându-l dacă s-a gândit să "rezerve un apartament cu piscină".  Peste alte câteva săptămâni, în mesaje se vorbeşte despre un party în Spania. "Poţi să vii să descoperi o minunată obrăznicătură, cu mine, la Madrid?", scria DSK complicelui său.

Toate aceste mesaje au fost trimise de DSK  de pe telefonul mobil al lui Fabrice Paszkowski. Omul de afaceri şi-a uitat la un moment dat telefonul, la o petrecere organizată la hotel Murano, iar cel care i l-a recuperat a fost Strauss Kahn, la acea vreme încă şef al FMI. DSK l-a restituit proprietarului abia la 13 mai, cu ocazia unei alte întâlniri cu prostituate, de data aceasta în SUA. Fabrice Pazskowski a încercat să îşi reseteze cartela la 14 mai, ziua arestării lui Strauss-Kahn, la New York, acuzat de agresiune sexuală, ştergând toate discuţiile cu fostul director al FMI.

Anchetatorii încearcă să recupereze informaţiile de pe cartela SIM a mobilului, ale cărei date informatice sunt păstrate de operatorul de telefonie. Fostul director al FMI,  a fost arestat şi acuzat în luna mai, la New York, de abuz sexual asupra unei cameriste. El a scăpat de toate acuzaţiile, în septembrie, după ce procurorii au pus semnul întrebării credibilitatea victimei.

Ne puteți urmări și pe Google News