Stadionul „Național Arena” va fi administrat de UTI. Primăria Capitalei a atribuit un contract în valoare de 7,5 milioane de euro

Stadionul „Național Arena” va fi administrat de UTI. Primăria Capitalei a atribuit un contract în valoare de 7,5 milioane de euro

Pe motiv că nu mai poate administrat stadionul, Municipalitatea a decis să angajeze un privat care să aibă grijă de gazon, să gestioneze instalația electrică, dar și spațiile de pe stadion. La licitația organizată de Primăria Capitalei s-a prezentat un singur ofertant, care a și primit contractul: UTI.

La începutul lunii iulie, mai marii Capitalei au atribuit un acord-cadru care prevede că Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB) nu se mai ocupă de administrarea stadionului „Lia Manoliu”. Motivul, pentru schimbarea ierbii uscate, întreținerea scaunelor, a iluminatului, dar și a tuturor spațiilo, a fost angajat un operator privat: firma UTI.

„UTI Grup asigură serviciile de întreținere și administrare tehnică a echipamentelor și sistemelor care asigură funcționarea celui mai mare stadion din Romania construit după standardele Elite, cu o capacitate de 55.000 de locuri și o suprafață de 108.000 mp. – Arena Națională din București”, explică reprezetanții companiei pe site-u propriu.

De la începutul lunii iulie, UTI Grup a devenit furnizorul de servicii tehnice de exploatare, întreținere curentă și administrare pentru Arena Natională din București. Contractul a fost atribuit prin licitație deschisă, de către Primaria Municipiului București, proprietarul clădirii, pentru o perioada de patru ani, cu o valoare estimată de 34 de milioane de lei. Conform acordului cadru, vor fi semnate patru contracte subsecvente, câte unul pentru fiecare dintre cei patru ani de colaborare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cadrul contractului UTI va asigura serviciile de exploatare pentru sistemele, instalaţiile și echipamentele care asigură funcționarea complexului sportiv, atât în mod curent, cât și în timpul evenimentelor, serviciile de întreţinere curentă, mentenanţă preventivă dar şi serviciile tehnice administrative, conexe exploatării arenei: gestiunea utilităților și inventarierea tehnică a sistemelor.

Contractul prevede de asemenea, achiziția, montarea și întreținerea unor instalații performante pentru creșterea calității gazonului și menținerea în parametri optimi a suprafeței de joc: instalație de aerare, fertilizare și drenare a gazonului și instalație de însoleiere artificială (prin iluminare artificială cu radiații UV pentru stimularea fotosintezei).

„Prin externalizarea serviciilor de întreținere tehnică, se obțin o serie de beneficii, atât pentru propietarul și administratorul clădirii, Primaria Municipiului București, cât și pentru utilizatorii acesteia, precum: optimizarea consumurilor și creșterea duratei de viață a echipamentelor, creșterea eficienței energetice și reducerea costurilor de regie, creșterea siguranței în exploatare și a confortului utilizatorilor, sau asigurarea funcționarii permanente, în condiții optime, a echipamentelor”, susțin reprezentanții societății.

Compania UTI a realizat montajul instalațiilor și sistemelor tehnice din cadrul complexului sportiv, în calitate de antreprenor tehnic, în perioada 2009-2011 și a asigurat, de la lansare până în prezent asistența tehnică permanentă, alocând o echipă dedicată acestui obiectiv.