Cupa Mondială FIFA 2014 Brazilia. Un bărbat a deschis focul asupra protestatarilor

Cupa Mondială FIFA 2014 Brazilia. Un bărbat a deschis focul asupra protestatarilor

Aproximativ 200 de oameni au protestat în apropiere de stadionul Maracana unde avea loc partida Argentina-Bosnia (2-1) din cadrul Campionatului Mondial de fotbal 2014.

Poliţiştii i-au oprit pe manifestanţi la aproximativ un kilometru şi jumătate de stadion.

Mai mulţi jurnalişti străini aflaţi la faţa locului au observat un bărbat ce a tras mai multe focuri de armă, cerând protestatarilor să se îndepărteze. Potrivit AP, bărbatul îmbrăcat în haine de civil s-a prezentat drept poliţist înainte de a trage două focuri în aer. Pentru moment, nu se cunoaşte identitatea acestuia, însă un purtător de cuvânt al poliţiei din Rio de Janeiro a anunţat că se va demara o anchetă în acest caz.

Cupa Mondială FIFA 2014 Brazilia. Într-un comunicat de presă remis mai târziu, forţele de ordine au susţinut că protestatarii au aruncat cu cocktailuri Molotov.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce au fost împiedicaţi, cu ajutorul spray-urilor cu piper, să se îndrepte spre Maracana, manifestanţii au defilat pe o arteră din cartierul vecin Vila Isabel şi au devastat două agenţii bancare, conform site-ului de informaţii G1, preluat de Agerpres.

Cupa Mondială FIFA 2014 Brazilia. Manifestanţii au scandat "Hei FIFA, cară-te în Elveţia!" şi au încercat fără succes să străpungă barajul forţelor de ordine sprijinite de poliţia călare.

"Vedem în această seară aceeaşi brutalitate din partea poliţiei ca în ultimul an şi de aceea trebuie să continuăm să protestăm", a declarat Karen Rodrigues, un student de 23 de ani.

Cupa Mondială FIFA 2014 Brazilia. Protestul violent a avut loc aproape de începutul partidei dintre Argentina şi Bosnia pe stadionul Maracana, primul meci de Cupă Mondială disputat aici din anul 1950.

Cupa Mondială FIFA 2014 Brazilia, pe evz.ro. Cititorii evz.ro vor avea posibilitatea să urmărească tot ce ține de competiția FIFA World Cup Brazil, într-o categorie specială a site-ului nostru aflata în secțiunea SPORT.

AICI puteți să aflați PROGRAMUL MECIURILOR de la Cupa Mondială 2014, SCORURI Campionatul Mondial 2014, STIRI de la Cupa Mondială din Brazilia și REZULTATE meciuri Cupa Mondială 2014.