Mafiile locale sunt mai puternice decât toţi şmecherii băgaţi în puşcărie de DNA

Mafiile locale sunt mai puternice decât toţi şmecherii băgaţi în puşcărie de DNA

Pare incredibil, dar există în România personaje aparent mărunte care au reuşit să-şi construiască o imunitate imbatabilă în faţa Justiţiei. În fapt, sunt mai puternici decât cei mai grei politicieni băgaţi la zdup de DNA.

CAZ INCREDIBIL. Baștanul IMUN la SENTINȚE DEFINITIVE. Mafiotul ANALFABET Ionelaș este mai tare ca Voiculescu, Năstase, Becali, Mitrea sau Mircea Băsescu. NU este la PUȘCĂRIE, deși are o CONDAMNARE de ȘAPTE ani

În România un sef de clan de rromi, analfabet, pare mai puternic și influent decât personaje care au deținut funcții importate în stat, dețin trusturi de presă sau au avut tangență cu cele mai înalte sfere de putere cum sunt Voiculescu, Năstase, Becali, Mitrea, Fenechiu. E mai tare decât toți la un loc, și decât orice alt nume greu condamnat care a avut de executat vreo pedeapsă cu închisoare. Citiţi mai multe AICI

 Preocupaţi să lupte cu marea corupţie şi să instrumenteze dosare grele ale unor personaje puternice de pe scena politică, procurorii DNA nu au timp să vadă o mafie care şi-a cimentat în ţară mai multă imunitate decât orice parlamentar, ministru sau şef de partid.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cazul aparent banal al şefului clanului Cârpaci din Timişoara expune o realitate care te lasă mască: pe plan local pot exista legături atât de puternice între mafie, poliţişti, ofiţeri de informaţii şi magistraţi, încât cineva condamnat definitiv la ani grei de închisoare reuşeşte să scape de executare.

Adrian Năstase nu a reuşit să scape de executarea „de îndată” a pedepsei nici printr-o tentativă de sinucidere. Voiculescu, cu tot cu averea lui fabuloasă şi trustul de presă uriaş, s-a dus la închisoare când Justiţia i-a dat sentinţa finală. Lista poate continua cu toţi şmecherii din politică pentru care DNA a obţinut condamnări, până la nume grele din dosarele DIICOT. Când timişoreanul Ovidiu Tender a fost condamnat, poliţiştii de la IPJ Timiş erau deja la poarta lui. L-au luat pe sus instantaneu.

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat când Justiţia a emis sentinţa finală de şapte ani de închisoare pentru Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare din Timişoara. O sentinţă venită în urma unui proces dubios de anevoios în care s-au dat sistematic amânări peste amânări şi s-au lungit termenele până în pragul prescrierii faptelor.

Poliţiştii timişoreni nu au fost la uşa lui Ionelaş, ca la uşa lui Tender, acum aproape o lună de zile când Justiţia s-a pronunţat. A doua zi abia au explicat presei că „procedura” merge mai greu şi că trebuie îndeplinite „formalităţi” care pot să dureze. Şi durează până astăzi pentru că Ionelaş a ajuns în Germania, unde este protejat de executarea pedepsei. Desigur, acum se invocă procedurile de urmărire internaţională. Cert este că la apropape o lună de la emiterea sentinţei Cârpaci e liber şi nici măcar nu apare pe lista cu urmăriţi internaţional de pe site-ul Poliţiei Române.

Explicaţia pentru această situaţie, care îl face pe analfabetul Ionelaş mai puternic în faţa Justiţiei decât Năstase, Tender, Voiculescu, Becali sau orice altă vedetă, este averea individului. Naşul mafiei imobiliare ţigăneşti s-a îmbogăţit din fraudarea retrocedărilor, mână în mână cu notari şi cu administraţia fostului primar Gheorghe Ciuhandu. Deloc întâmplător, în perioada în care Cârpaci înhăţa din retrocedări dubioase clădire după clădire, de la sedii de instituţii până la spitale, primăria condusă de Gheorghe Ciuhandu vindea pe nimic, ilegal, apartamente unor poliţişti, ofiţeri de informaţii, procurori, judecători.

Toţi au acum funcţii importante în sistemul judiciar local şi toţi au tot interesul ca Ionelaş să nu ajungă după gratii pentru că de acolo ar putea să vorbească. Aşa s-a construit la Timişoara o mafie atât de puternică, încât poate amâna „sine die” aplicarea unei sentinţe penale definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Trist pentru românii care nu sunt timişoreni este că astfel de mafii sunt cimentate peste tot în ţară şi de aceea oamenii, în oraşele şi judeţele lor, au percepţia că încă nu trăim într-un stat de drept.

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor.

   

Blog: ”Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta”

Facebook: pagina publică

Humanitas: pagina de autor

Video: pagina de Youtube

Google+: pagina personală

   

Citiţi mai multe:

 

Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII

Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egali

Vezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai!